Eric Vigouroux Racing heeft bekendgemaakt met twee nieuw ontwikkelde pick-up trucks aan de start te verschijnen die in samenwerking met Jefferies Racing zijn ontwikkeld. De ervaren Dakar-deelnemer Eric Vigouroux uit Frankrijk, woonachtig in California zal met de beroemde Amerikaanse off road racer ‘Ballistic’ BJ Baldwin een team vormen.

EVR Proto VX 101 Rally Raid Concept
Het duo zal de laatste en technisch uiterst geavanceerde woestijnracer, de EVR Proto VX 101 Rally Raid Concept, besturen die wordt aangedreven door een 350 pk sterke Corvette racemotor, gekoppeld aan een Fortin sequentiële versnellingsbak.

Eric Vigouroux: “Na meerdere seizoen en vele successen met mijn Chevrolet Silverado hebben we besloten een totaal nieuwe racetruck te ontwikkelen en te construeren. Gebaseerd op onze ervaring heeft Jefferies Racing in Californië, USA, twee nieuwe wedstrijdtrucks geconstrueerd. Ondanks dat Dakar 2014 de eerste echte krachtmeting voor de EVR Proto VX 101 Rally Raid Concept zal zijn is het onze doelstelling om minimaal de 2WD categorie te winnen en de wereld het potentieel van ons team te laten zien.”

Eric Vigouroux
Eric Vigouroux, geboren in Frankrijk maar woonachtig in San Diego, USA, is al een ‘veteraan’ off-road racer. In 2014 neemt Eric voor de 14e maal deel aan Le Dakar. Vigouroux heeft nagenoeg iedere rallyraid gewonnen waaraan hij de afgelopen vier jaar deelnam. In 2010 werd hij FIA World Cup Champion in de 2WD categorie en afgelopen jaar was Eric algemeen winnaar van de Rally van Marokko met fabrieksteams als tegenstander. Met vijftien jaar ervaring, een professioneel team en een volledig nieuwe, high-performance pick-up, heft Vigouroux zeker het potentieel om voor een aantal verrassingen te zorgen.

BJ Baldwin
BJ Baldwin is een uiterst bekende rally raid rijder uit Amerika en heeft aan de meest uiteenlopende soorten van off-road racing deelgenomen. Hij heeft de afgelopen zes jaar vier kampioenschappen behaald, met diverse overwinningen zoals de Baja 500. In 2010 bestuurde hij in de Dakar-rally een HUMMER. Met zijn grote ervaring en deelname aan ruim 500 woestijnrally’s maakt BJ Baldwin kans op een toptien notering in het eindklassement van Le Dakar 2014. En hij is erop gebrand om één of meer klassementsproeven te winnen.

Eric Vigouroux Racing in Dakar rally 4