Vespa schittert op de EICMA-show in Milaan met twee absolute highlights. De eerste is de volledig elektrische Vespa Elettrica, die in ons land inmiddels te bestellen is en deze maand bij de dealers staat. De tweede showstopper is de compleet vernieuwde en stijlvolle Vespa GTS, die zowel technisch als optisch in het nieuw gestoken is.

Vespa Elettrica
Deze maand wordt de Vespa Elettrica op grote schaal via het Piaggio-dealernetwerk op de markt gebracht. De Vespa Elettrica is een eigentijds icoon en staat synoniem voor geavanceerde connectiviteit en rijgenot in stilte. Met een piekvermogen van 4 kW en de kenmerkende dynamische prestaties van een elektromotor laat de Vespa Elettrica elke traditionele 50 cc-scooter achter zich. Vooral als het op accelereren en wegrijden op een helling aankomt. De Elettrica biedt een maximaal rijbereik van 100 km. Het duurt slechts 4 uur om de accu volledig op te laden via een normaal stopcontact of een openbare laadpaal.

elektrische Vespa Elettrica 10Volgend jaar volgt bovendien de Vespa Elettrica X (niet voor de Benelux) met een rijbereik tot zelfs 200 km. Deze Elettrica X heef een kleinere batterij met een bereik tot 50 km, dat dankzij een kleine brandstofmotor die als range-extender werkt wordt vergroot met nog eens 150 km.elektrische Vespa Elettrica 11De Vespa Elettrica kost in Nederland € 6.629,00 maar is er dankzij een nieuw, eenvoudig financieringsaanbod al voor € 99* per maand. Met een kleine extra aanbetaling omvat het maandelijkse abonnement ook Vespa Care, een pakket met geplande onderhoudsbeurten (36 maanden of 10.000 km), een uitbreiding met 12 maanden garantie, een regelmatige technische accucheck en pechhulp met speciale diensten.elektrische Vespa Elettrica 12