De top 3 van meest verkochte auto’s in 2019 wereldwijd wordt aangevoerd door de Toyota Corolla gevolgd door de Ford F-serie. Op nummer 3 staat de Toyota RAV. In Nederland is de elektrische Tesla model 3 het meest verkocht.

De Toyata Corolla bestaat als model sinds 1966 en staat op het punt de mijlpaal van 50 miljoen verkochte exemplaren op hun naam te schrijven. De hybride Toyota wordt op alle continenten geproduceerd en domineert al jaren als bestverkochte model, met een marktaandeel van 1,4%. De pick-up Ford F-serie staat op de tweede plaats, mede te danken aan zijn populariteit in de Verenigde Staten. De Toyota RAV is ten opzichte van vorig jaar een plaats gezakt, en gaat in 2019 als derde meest verkochte model de boeken in.

In Nederland is de Tesla model 3 de winnaar. Ondanks veel schommelingen in beschikbaarheid heeft Tesla over het hele jaar een marktaandeel van 6,7%. In december alleen al werden er meer dan 11 duizend op naam gezet, wat bijna een derde van de totale jaarverkopen van 29.922 stuks is. Hiermee is Nederland het tweede land ter wereld dat, na Noorwegen, een elektrische auto bovenaan de lijst heeft staan. De VW Polo staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 2,7%, gevolgd door de Opel Astra en de Ford Focus (2,4%)

Gekeken naar de verkopen in heel Europa is Volkswagen Golf de winnaar, gevolgd door de Renault Clio en de Ford Focus.

De verkopen per merk en model worden bijgehouden en geanalyseerd door Focus2move, een onafhankelijke Italiaans dataspecialist op het gebied van automotive.