Allerlaatste Rolls-Royce Phantom VII markeert eind van een tijdperk en tilt het merk naar de volgende fase
Vanaf de eerste ‘New Phantom’ die Rolls-Royce in 1925 introduceerde, stond elke generatie van de beste auto ter wereld aan de top van wat de automobielindustrie op dat moment te bieden had. Phantom was de keuze van iedereen die onze wereld heeft vormgegeven en is dat ook gebleven gedurende negentig jaar en zeven generaties, waaronder de laatste Phantom die in 2003 werd geïntroduceerd en waarvan het allerlaatste exemplaar inmiddels het Huis van Rolls-Royce in Goodwood heeft verlaten.

“Nu de Phantom VII op elegante wijze het podium verlaat, kijkt Rolls-Royce vooruit om verder te bouwen aan het grote succes dat dit model was voor de renaissance van het merk. Zijn opvolger, die ‘s werelds meest gelauwerde merknaam met trots zal dragen, staat immers klaar en zal opnieuw een statement maken met een geheel nieuwe architectuur die klaar is voor de toekomst,” aldus Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer van Rolls-Royce Motor Cars.

EINDE VOOR ROLLS-ROYCE PHANTOM VII 13

EINDE VOOR ROLLS-ROYCE PHANTOM VII 14

Maritiem
In de allerlaatste Phantom VII, die inmiddels de productielijn van het Huis van Rolls-Royce in Goodwood, Verenigd Koninkrijk heeft verlaten, komt alles wat zeven generaties van de meest verfijnde auto ter wereld kenmerkt samen. Het is een limousine met verlengde wielbasis, die is gekocht door een bekende en gepassioneerde verzamelaar van Rolls-Royces. Hij vertaalde zijn passie voor de sfeer van de maritieme wereld in de jaren dertig naar de laatste Phantom, die door de specialisten van Rolls-Royce Bespoke werd samengesteld. Elk detail is even zorgvuldig gekozen en maakt van deze allerlaatste Phantom een limousine om nooit te vergeten.

Aluminium
Het voltooien van de allerlaatse Phantom, waarna de productielijn na dertien jaar in gebruik geweest te zijn werd ontmanteld, schept alle ruimte voor de komst van de Phantom VIII, gebouwd op een geheel nieuwe aluminium architectuur. Net zoals zijn legendarische voorgangers zal deze auto de nieuwe standaard zijn voor alles wat met ultieme luxe te maken heeft.

Zenith Collection
De laatste nieuwe Rolls-Royce Phantom VII in Nederland is inmiddels aan zijn eigenaar afgeleverd door Rolls-Royce-importeur en dealer CITO MOTORS in Eindhoven. Het gaat om een Phantom Coupé Zenith Collection, waarvan slechts vijftig exemplaren zijn gebouwd. Het model was al voor zijn introductie een legende. Bijzonder is dat elke Phantom Zenith Collection een stukje van zijn eigen geschiedenis met zich meedraagt: in het dashboard is een genummerd en gepolijst doosje van aluminium opgenomen met daarin een authentiek deel van de Phantom Assembly Line uit het Home of Rolls-Royce in Goodwood.

EINDE VOOR ROLLS-ROYCE PHANTOM VII 15

EINDE VOOR ROLLS-ROYCE PHANTOM VII 16

Picnic
De nieuwe eigenaar van de enige Phantom Coupé Zenith Collection in Nederland besloot bovendien een uiterst fraaie accessoire van Rolls-Royce Bespoke te bestellen: de Rolls-Royce Zenith Collection Picnic Hamper, een volledig bij de kleuren en materialen van de auto passende picknickset, gemaakt uit het mooiste leer, hout en aluminium.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste nieuwe Rolls-Royce Phantom VIII in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven zal verschijnen.