Op 1 januari 2014 komt er een einde aan het belastingvoordeel voor een fors deel van de klassieke auto’s. De huidige ruim toegepaste vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting (MRB) wordt dan namelijk vervangen door een strenge regeling die enkel de zeer oude klassieker vrijstelt van MRB.

De nieuwe afspraken met de oldtimerbranche regelen een vrijstelling van de MRB voor alle motorrijtuigen van 40 jaar en ouder. Het betreft benzine-, diesel- en LPG-oldtimers, motorfietsen, bussen, vrachtauto’s en kampeerauto’s.

Overgangsregeling
Voor auto’s die op 1 januari 2014 tussen de 26 en 40 jaar oud zijn geldt een overgangsregeling. Voor die auto’s is een zogenoemd kwarttarief verschuldigd met een maximum van € 120 per jaar (€ 30 per kwartaal). Daarbij geldt als voorwaarde dat in de wintermaanden december, januari en februari geen gebruik van de openbare weg wordt gemaakt. Bovendien geldt de overgangsregeling niet voor personenauto’s en bestelauto’s die rijden op diesel of LPG.

Let op
De bovenstaande aanpassingen van de fiscale behandeling van de oldtimer in de MRB zijn nog niet definitief. Het is de bedoeling dat de aanpassingen worden opgenomen in het Belastingplan 2014.

 

Bron: Alfa Accountants

 

Einde belastingvoordeel jongere klassiekers 4