Dertig stuks worden er van de Suzuki Swift Sport Katana gebouwd, allemaal speciaal voor de Nederlandse markt. En toch kan er maar één de eerste zijn. De Swift Sport Katana met nummer 01/30 is afgeleverd aan zijn trotse eigenaar bij Suzuki-dealer Autocity AVK in Deventer.

De Swift Sport Katana met nummer 01/30 is gespoten in Premium Silver Metallic, een van de twee kleuren die leverbaar zijn voor het topmodel van de Swift Sport. Mark Berg, de eigenaar van de eerste Swift Sport Katana, is een groot liefhebber van sportieve Suzuki’s. “Toen ik van de Swift Sport Katana hoorde, wist ik al dat hij er moest komen.” Berg reed op dat moment nog geen jaar in zijn Swift Sport in Champion Yellow, die hij helemaal naar eigen smaak had aangepast. Ook daarvoor bezat hij enkele Swift Sports.

Personaliseren
Net als de vorige Swift Sport van Berg, wordt ook de gloednieuwe Swift Sport Katana nog verder naar zijn eigen smaak gemaakt. Zo zijn de 17-inch lichtmetalen wielen zwart gespoten en overweegt Berg ook om op de achterkant wat Katana-elementen terug te laten komen. “Maar eerst ga ik er zó mee rijden hoor”, zegt Berg lachend.

Swift Sport Katana
Scherp sturen en maximaal rijplezier, daar draait het om bij de Suzuki Swift Sport Katana. Elke Katana krijgt een sportonderstel dat compleet naar wens in te stellen is. Zo kan de hoogte aangepast worden en ook de demping. Standaard staat de auto enkele centimeters dichter bij het asfalt, waarmee het zwaartepunt verder wordt verlaagd.

Ook van binnen en buiten is de Swift Sport Katana onder handen genomen. Elke Swift Sport Katana is voorzien van unieke stickers aan de buitenzijde. Op het dak zit subtiel het nummer van het exemplaar. Dat nummer zit ook geborduurd in de lederen bekleding van de voorstoelen. Verder heeft de auto een dikker sportstuurwiel en een speciale sportuitlaat. Die laatste zorgt voor een nét iets donkerder uitlaatgeluid.

Bijna uitverkocht
De dertig exemplaren van het exclusieve topmodel van de Swift Sport hebben bijna allemaal een eigenaar gevonden. Er zijn nog slechts enkele exemplaren beschikbaar van de auto: twee in het zilvergrijs en drie in het zwart. De Swift Sport Katana is leverbaar vanaf 28.999 euro, inclusief afleveringskosten. Private Lease is mogelijk vanaf 479 euro per maand.