Het Audi Sport Team Joest is het nieuwe seizoen in de lange-afstandsracerij begonnen met een dubbelzege. Tijdens de 12-uursrace van Sebring eindigden de beide Audi’s R18 e-tron quattro van het team op de eerste en tweede plaats. Het was de eerste overwinning voor een raceauto met hybride-technologie bij de klassieke lange-afstandswedstrijd in Florida. 

De 12 Uur van Sebring neemt voor Audi een belangrijke plaats in de racehistorie in. Hier behaalde het merk in 2000 ondermeer de eersteEerste overwinning voor een hybride-raceauto in Sebring Florida 4 overwinning in een sportwagenrace en in 2006 de eerste zege met een dieselmotor. Ook dit jaar was het succes voor Audi weer een historische overwinning. Vanaf het begin van de race bepaalden de beide Audi’s het tempo aan de kop van het 42 auto’s sterke startveld. Daarbij gaven de twee auto’s, respectievelijk met de rijderscombinaties Marcel Fässler, Benoît Tréluyer en Oliver Jarvis alsmede Allan McNish, Tom Kristensen en Lucas di Grassi, elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk stelden Fässler, Tréluyer en Jarvis met een voorsprong van slechts 7,679 seconden de overwinning veilig. Voor elk van hen was het de eerste overwinning in Sebring. Tom Kristensen, Allan McNish en Lucas di Grassi eindigden met de Audi R18 e-tron quattro nipt geslagen als tweede.

Elf overwinningen, 24 podiumplaatsen
Audi nam in totaal 14 keer met sport-prototypes aan de lange-afstandsrace in Sebring deel, waarbij het succes van dit jaar de elfde overwinning Eerste overwinning voor een hybride-raceauto in Sebring Florida 5was. Sinds 1999 behaalde Audi 24 podiumplaatsen in Sebring, inclusief de tweede plaats van Jan Lammers met de Champion-Audi in 2002. Tien keer startte een Audi in Sebring vanaf de pole-position, vaker dan welke andere fabrikant ook in de historie van de oudste sportwagenrace in de Verenigde Staten, die al sinds 1952 jaarlijks verreden wordt.

Voorbereiding op Le Mans
De 12 Uur van Sebring vormt een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding op het hoogtepunt van het seizoen, de 24 Uur van Le Mans. Om die reden gebruikte Audi het veeleisende circuit op een voormalig militair vliegveld in Florida dan ook regelmatig voor testdoeleinden. Ook deze week blijft het Audi Sport Team Joest nog in Sebring voor uitgebreide tests. Het seizoen in het FIA WK voor lange-afstandsraces (WEC), waarin Audi als titelverdediger aan de start verschijnt, begint op zondag 14 april op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië. Op zaterdag 4 mei vindt de volgende race plaats op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. De 24 Uur van Le Mans staan voor zaterdag 22 en zondag 23 juni op de kalender.

Eerste overwinning voor een hybride-raceauto in Sebring Florida 6