Elektrisch bediende softtop standaard, open rijplezier voor vier, volop gebruiksgemak

Op de Los Angeles Auto Show van 30 november tot 9 december beleeft de nieuwe Volkswagen Beetle Cabriolet zijn wereldpremière. Hij dankt zijn charme aan het kenmerkende silhouet met een elektrisch bediende softtop. De Beetle Cabriolet biedt open-air-plezier voor vier en volop gebruiksgemak. Hij komt in maart 2013 op de Nederlandse markt. Er is keuze uit een groot aantal efficiënte benzine- en dieselmotoren.

De nieuwe Volkswagen Beetle Cabriolet heeft een elektrisch bediende softtop. Neergeklapt ligt hij op de carrosserie, net als bij de Kever Cabriolet van de eerste generatie. Zo neemt hij geen bagageruimte in beslag. Openen en sluiten duurt circa 10 seconden. Dit kan zelfs als de auto rijdt (snelheden tot 30 km/h). Een afdekking voor de softtop wordt standaard meegeleverd.

Praktische, veilige vierzitter

De Cabriolet biedt net als de reguliere Beetle plaats aan vier inzittenden. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 225 liter. Het gebruiksgemak wordt nog eens vergroot door de in twee delen neerklapbare achterbank. Ook als het dak gesloten is, zijn zo langere voorwerpen te vervoeren. Het veiligheidsniveau is bovendien hoog. Standaard heeft de Beetle Cabriolet een ‘active rollover protection system’. Twee rolbeugels die automatisch tevoorschijn komen bij mogelijk gevaar zijn daarbij inbegrepen. Hoofd/thorax-airbags zijn standaard. Typische Beetle-details zijn het compacte dashboard met ronde instrumenten en het extra handschoenenkastje.

Keus uit zeven motoren

De Beetle Cabriolet is vanaf maart 2013 leverbaar met efficiënte benzine- en dieselmotoren. Het benzinegamma start met de 105 pk sterke 1.2 TSI. Deze is er ook in BlueMotion Technology-uitvoering. Vervolgens zijn er de 1.4 TSI met 160 pk en de 2.0 TSI met 200 pk. De Beetle Cabriolet is er ook met 1.6 TDI dieselmotor (105 pk, ook in BlueMotion Technology-uitvoering) en de 2.0 TDI met 140 pk. Afhankelijk van de gekozen motor is een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps DSG-transmissie standaard. De specificaties en de prijzen van de Beetle Cabriolet worden kort voor de marktintroductie in maart 2013 vrijgegeven.

Vijf weetjes over de Volkswagen Beetle Cabriolet

  1. De eerste Volkswagen Kever Cabriolet (type 15) verscheen in 1949
  2. De eerste generatie Kever Cabriolet bleef in productie tot en met 1980
  3. Vanaf 1949-1980 werden in totaal ruim 330.000 Kever Cabrio-modellen gebouwd
  4. De New Beetle Cabriolet kwam in 2002 op de markt
  5. De Beetle Cabriolet die in de lente van 2013 op de markt komt, combineert de modernste technologie met een nostalgisch getint, zeer herkenbaar uiterlijk.