De eerste Ferrari Sergio is gearriveerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is vandaag afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de SBH Royal Auto Gallery in de VAE, op het Abu Dhabi Yas Marina Circuit, waar momenteel de Finali Mondiali Ferrari plaatsvindt en waar tevens het Ferrari World attractiepark is gevestigd.

Ferrari_Sergio3-4postDX_5eba8

De Sergio is ontworpen door Pininfarina en er worden slechts zes exemplaren van deze indrukwekkende limited edition roadster geproduceerd. De naam Sergio verwijst naar Sergio Pininfarina en vormt een ode aan de zestig jaar lange samenwerking tussen het designbureau en Ferrari.

Ferrari_Sergio3_4antSX_b84a3

De Ferrari Sergio is gebaseerd op de Ferrari 458 Spider en heeft diens technologische highlights behouden, evenals alle functionele elementen van het interieur. De Sergio wordt aangedreven door de nieuwste 605 pk sterke versie van Ferrari’s atmosferische 4.497cc V8 die bij drie opeenvolgende gelegenheden de titel ‘International Engine of the Year’ kreeg toegekend. Deze krachtbron zorgt ervoor dat de auto in slechts 3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

Ferrari_Sergio_laterale_a44aa

Ferrari_Sergio_interno2_74fa0