Op de Autosalon van Genève toont Seat met trots de eerste elektrisch aangedreven TCR-toerwagenracer, de CUPRA e-Racer. Dit racemonster heeft een aandrijflijn die normaal gesproken 300 kW/408 pk levert, met een piekvermogen van 500 kW/680 pk. CUPRA, het nieuwe performancemerk van SEAT, maakt zijn debuut in Genève.

Eerste elektrische TCR-toerwagenracer, de CUPRA e-Racer 4

SEAT Leon CUPRA R ST
Op de SEAT-stand wordt ook de kersverse Leon CUPRA R ST gepresenteerd. Deze 221kW/300 pk sterke stationwagon is uitgerust met een DSG-automaat en heeft vierwielaandrijving. NIeuw is ook de 150 pk sterke 1.5 TSI EVO-motor voor de vijfdeurs Leon FR en de Ibiza FR wordt voor het eerst ook leverbaar met een 90 pk 1.0 TGI-motor op CNG.

Op de CUPRA-stand kan het publiek kennismaken met de CUPRA Ateca. Hij is uniek in zijn segment en heeft een vermogen van 221 kW/300 pk, 4Drive-vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Digital Cockpit en Shazam
Een andere noviteit is de Digital Cockpit. Dit digitale instrumentenpaneel is modern, functioneel, veelzijdig en verregaand te configureren. De Digital Cockpit komt beschikbaar voor de CUPRA Ateca, de SEAT Leon CUPRA R ST, de Leon FR, de Arona en Ibiza.

Daarbij is SEAT de eerste autofabrikant die Shazam in zijn modellen integreert. De innovatieve muziekherkenningsapp is vanaf april gemakkelijk en veilig te gebruiken via de SEAT DriveApp voor Android Auto.