Vanaf nu zijn er vijf McLaren 570S Spider Design Editions te bestellen die elk zijn samengesteld rond een verschillend, maar harmonieus thema op het gebied van kleur en afwerkingsdetails. Elke Design Edition is met oog voor detail samengesteld door een team van McLaren Automotive ontwerpers, waarbij kleuren, materialen en afwerking elkaar tot in perfectie aanvullen.

“De mogelijkheden om een McLaren 570S Spider te personaliseren zijn ongelimiteerd, dus wie kunnen dat proces beter in gang zetten dan de mensen die de auto ontworpen hebben?”zegt Rob Melville, McLaren Automotive Design Director. “We hebben een aantal kleuren en afwerkingsdetails gekozen voor exterieur en interieur waarvan wij vinden dat de 570S Spider er in tot zíjn recht komt en bieden die configuraties aan als Design Editions, dus zoals wij de auto samengesteld zouden hebben.”

Een hand vol McLaren 570S Spider's 13 Een hand vol McLaren 570S Spider's 14

Design Edition
De vijf nieuwe Design Editions zijn speciaal gekozen voor de convertible in de McLaren Sports Series en vormen het logisch vervolg op de succesvolle Design Edition-modellen van de 570S Coupé. Net als de Coupé, biedt ook de Spider de koper van een Design Edition voordeel doordat de opties als pakket voordeliger zijn dan wanneer deze los besteld worden. Uiteraard kunnen kopers naast de specificaties van het Design Edition-pakket ook nog extra opties bestellen, zoals koolstofvezel interieur- en exterieurdelen, om hun nieuwe auto verder te individualiseren.

Een hand vol McLaren 570S Spider's 15

Elk van de vijf Design Editions heeft als basis een speciale carrosserielak: Silica White, Storm Grey, Vermillion Red, Onyx Black or Vega Blue. Hierbij is een interieurthema gekozen uit het By McLaren Designer programma, vier met een sportief thema en een met een meer luxe accent. De afwerking van de wielen, kleur van de remklauwen en de kleur en afwerking van de elektrisch wegklapbare, tweedelige hardtop van de Spider zijn eveneens gekozen door de ontwerpers van McLaren om zo goed mogelijk te passen bij het geheel. 

Een hand vol McLaren 570S Spider's 16

Onyx Black
De McLaren 570S Spider Design Edition 4, de auto van de foto’s, is uitgevoerd in Onyx Black. Het wegklapbare dak is gespoten in carrosseriekleur, de tienspaaks gesmede lichtmetalen velgen uitgevoerd in Stealth-finish en de remklauwen zijn McLaren Orange met zwarte McLaren-logo’s. Het interieur is bekleed met Carbon Black Alcantara en McLaren Orange nappaleder. De met geperforeerd nappaleder in McLaren Orange beklede stoelen hebben contrasterende stiksels, het stuurwiel is uitgevoerd in een bijpassend kleurenschema en de dorpels zijn bekleed met leder met McLaren-logo. 

De andere vier Design Editions zijn niet minder spectaculair en doen recht aan het designer-label met hun voorkomen dat uniek is voor McLaren. Hoewel zeer verschillend qua persoonlijkheid, laten alle modellen het atletische, ‘shrink-wrapped’ ontwerp van de 570S Spider met zijn open dak uitstekend tot zijn recht komen.

Track Pack
De Design Editions worden leverbaar naast de recent aangekondigde 570S Spider Track Pack, een auto waarbij het accent ligt op gewichtsbesparende opties zoals koolstofvezel racestoelen. Het ‘vorm volgt functie’-ontwerp van de tweezits, met een middenmotor uitgevoerde 570S Spider is een convertible zonder compromissen, minstens zo fraai als de 570S Coupé, en minstens zo dynamisch.

De McLaren 570S Spider Design Editions zijn nu te bestellen bij Louwman Exclusive in Utrecht, importeur en dealer van McLaren in Nederland. De meerprijs van het pakket aan opties varieert tussen € 10.380 en € 13.720. Ook de Design Editions van de 570S Coupé en alle overige opties en By McLaren-thema’s zijn te bestellen bij Louwman Exclusive.