Hyundai presenteert op AutoRAI de nieuwe Hyundai i20 Coupé. Het is voor het eerst dat Hyundai een 3-deursmodel voor het B-segment heeft gecreëerd dat duidelijk verschilt van de 5-deursuitvoering. De Hyundai i20 Coupé heeft een dynamisch exterieur en een opzienbarend interieur. De Coupé, die aan de basis staat van de nieuwe Hyundai World Rally Car, geeft het merk meer sportief elan. De vanafprijs van het nieuwe Hyundai-model bedraagt € 13.995,-.

De Hyundai i20 Coupé heeft een eigen silhouet. De schuin aflopende daklijn is herkenbaar anders dan het 5-deursmodel, waardoor de Coupé een nog dynamischer profiel heeft.

01-hyundai-i20-coupe

Aan de voorzijde springt de karakteristieke hexagonale grille in het oog. Deze zeshoekige grille is omgekeerd geplaatst in een nieuwe bumper, waarmee het atletische design van de Hyundai i20 Coupé extra wordt benadrukt. De brede wielkasten en de nieuw getekende bumperunit domineren de aansprekende achterzijde van de Coupé. Ondanks deze sportieve karaktereigenschappen blijft de Hyundai i20 Coupé een zeer praktische auto, getuige de bagageruimte van 336 liter.

Pakkende kleuren
Ook wat betreft kleur en uitstraling springt de nieuwe Hyundai i20 Coupé direct in het oog. De auto heeft een nieuwe achterspoiler en andere esthetische designtoevoegingen.

De nieuwe Hyundai i20 Coupé wordt in Nederland geleverd met een 61,7 kW (84 pk) sterke 1.2-benzinemotor. Later dit jaar wordt ook de nieuwe 1.0 driecilinder turbobenzinemotor aan het gamma toegevoegd.

De Hyundai i20 Coupé wordt net als de Hyundai i10 en de Hyundai i20 5-deurs geproduceerd in de productiefaciliteit van Hyundai in Izmit, Turkije. Meer informatie wordt vrijgegeven bij de introductie van deze nieuwe auto.

02-hyundai-i20-coupe