Vandaag kondigt Dunlop aan dat het, een Mercedes-Benz SLS AMG GT3-model zal tonen op het Autosalon van Genève, samen met haar technische partner, AMG Customer Sports. De SLS AMG GT3, uitgerust met Dunlop Sport Maxx-racebanden, won in 2013 één van de grootste en zwaarste races ter wereld – de 24 uur van de Nürburgring – de eerste overwinning voor Mercedes-Benz in deze race. Dunlop gaat door met het ontwikkelen van racebanden voor Mercedes-AMG en voor de unieke uitdagingen van de Nürburgring om zo de overwinning van 2013 te herhalen.

Dunlop was betrokken bij de racetoepassingen van de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en is als eerste bandenfabrikant technisch partner van AMG Customer Sports. Dunlop bracht vóór de race in 2013 belangrijke aanpassingen aan voor meer grip en remvermogen, en de prestaties van de Dunlop racebanden waren een belangrijk element voor het succes op het veeleisende Nürburgring-circuit, de befaamde endurance klassieker.

De Nürburgring Nordschleife is uniek: 33 linkerbochten, 40 rechterbochten en lange snelle stukken, dips en compressies. Coureur Jackie Steward doopte het de Groene hel, omdat het de langste, één van de zwaarste en meest uitdagende racetracks ter wereld is – niet in het minst vanwege de vele soorten asfalt die het lange circuit rijk is.

St9 Black Falcon; Mercedes-Benz SLS AMG GT3

Sinds de laatste overwinning is Dunlop een intensief ontwikkelingsprogramma gestart om de noodzakelijke stappen te zetten naar een mogelijke volgende overwinning in één van de weinige races die een open competitie biedt tussen de bandenfabrikanten in plaats van een standaardband verplicht te stellen, zoals in de F1 het geval is.

De ontwikkelingsfocus van Dunlop ligt op stuurfeedback, prestaties in koud weer en het verder verbeteren van de duurzaamheid zodat de auto langer op maximaal prestatieniveau kan racen tussen pitstops.

De combinatie van een uitmuntende gewichtsverdeling, een laag zwaartepunt, efficiënte aerodynamica en een voorbeeldig veiligheidssysteem typeert de Mercedes-Benz SLS AMG GT3. De auto combineert een innovatief technologiepakket met een aluminium spaceframe, AMG 6,3-liter middenvoor geplaatste V8-motor, een racetransmissie met zes versnellingen en een sequentiële versnellingsbak. De Dunlop Sport Maxx-racebanden zijn zo ontwikkeld dat ze optimaal inspelen op deze kenmerken.

“AMG Customer Sports is een belangrijke partner voor ons bij Dunlop, en we delen onze inzet voor uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid. We hebben nauw samengewerkt om succes te behalen in de 24 uur van de Nürburging in 2013, en we zijn er trots op dat we deze spectaculaire wagen kunnen laten zien in Genève om zo ons partnerschap en gezamenlijke ambities verder te onderstrepen ” zei James Bailey, directeur Public Relations and Communications, Dunlop Motorsport EMEA.