AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO - FEBRUARY 15: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE20 during the Mexico City E-prix at Autodromo Hermanos Rodriguez on February 15, 2020 in Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico. (Photo by Dom Romney / LAT Images)

Regerend wereldkampioen DS TECHEETAH vervolgt in Mexico stad de serie podiumplekken in de Formule E dankzij de tweede opeenvolgende tweede plek van de Portugese coureur Antonio Felix da Costa. Zijn ploegmaat, de regerende dubbele wereldkampioen Jean-Éric Vergne, kwam als nummer vier onder de geblokte vlag op Foro Sol door.

Mark Preston, teamdirecteur DS TECHEETAH:
‘Beide coureurs hebben het afgelopen weekend ongelooflijk goed gedaan. Voor de volgende Grand Prix moeten we nog wat zaken aanpassen om de auto’s verder te verbeteren, maar we staan er goed voor en we hebben twee van de snelste coureurs op het circuit, dus gaan we ervan uit dat de punten de rest van het seizoen blijven binnenstromen; ik hoop dat we in Marrakesh onze eerste overwinning van dit seizoen binnenslepen.’

DS TECHEETAH in afgeladen Mexico stad sterk met tweede en vierde plek 3
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO – FEBRUARY 15: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, 2nd position, celebrates on the podium during the Mexico City E-prix at Autodromo Hermanos Rodriguez on February 15, 2020 in Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Xavier Mestelan Pinon, directeur DS Performance:
‘Antonio is nu twee keer op rij als tweede gefinisht en met zijn vierde plek heeft JEV dit weekend een uitstekende prestatie voor het team geleverd. Met de 30 door onze coureurs verzamelde punten doen we duidelijk weer mee in de strijd om de titels. De DS E-TENSE FE20 heeft het uitstekend gedaan en dat belooft veel voor de rest van het seizoen. Vanaf nu moeten we ons richten op de kwalificatie en dan zullen de eindzeges ons niet ontgaan!’

Antonia Felix Da Costa, P2:
‘Erg goed resultaat vandaag, ik denk dat we ons nu moeten gaan verbeteren bij het kwalificeren, want we hebben een geweldige auto – maar het is me nog niet gelukt om het onderste uit de kan te halen. Het is goed dat ik twee keer op rij tweede word, maar ik heb het mezelf moeilijker gemaakt dan nodig is. Ik heb geweldig genoten van de race en het team heeft uitstekend werk geleverd en de puntjes op de i gezet, daar ben ik superblij mee. Dit is nog maar het begin en ik voel me meer en meer thuis bij het team; ik kijk uit naar het vervolg.’

DS TECHEETAH in afgeladen Mexico stad sterk met tweede en vierde plek 4
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO – FEBRUARY 15: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE20 leads Jean-Eric Vergne (FRA), DS Techeetah, DS E-Tense FE20 during the Mexico City E-prix at Autodromo Hermanos Rodriguez on February 15, 2020 in Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Jean-Éric Vergne, P4:
‘Voor ons team was het een goede race want we hebben vandaag de meeste punten behaald,  dus is het resultaat prima. We blijven ons verbeteren en werken er hard voor om onze positie in het klassement te verbeteren.’    

OVER DS TECHEETAH
Het Formule E-team TECHEETAH is een Chinees raceteam voor de volledig elektrische races van de ABB FIA Formule E. Het team is eigendom van SECA (Shanghai) Limited. Het team won met Jean-Éric Vergne in seizoen 2017/2018 de wereldtitel bij de coureurs en samen met André Lotterer behaalde het de tweede plaats in het kampioenschap voor teams in de Formule E.

Sinds seizoen 2018/2019 werkt TECHEETAH samen met DS Automobiles en vormde zo DS TECHEETAH. Dit team behaalde in het afgelopen seizoen zowel de titel voor teams als met Jean-Éric Vergne de wereldtitel bij de coureurs.