Waarom een veel voorkomende klassieke Mustang kopen voor veel geld, als je ook de kans hebt iets unieks aan te schaffen. Zeg maar exoot die je nauwelijks op de weg tegenkomt. Dat is wat de vader van Daan en Frank Pluym dacht, toen hij pakweg 25 jaar geleden samen met een vriend naar de Verenigde Staten reisde. Ze kwamen erachter, dat toen al de Mustangs zwaar geprijsd waren.  Bij toeval ontdekte de mannen een tweetal DMC DeLorean’s en de eigenaar wilde er graag vanaf. De wagens werden vervolgens naar Nederland verscheept voor een nieuw leven in de lage landen.

Zelf vinden de broers Pluym de DMC DeLorean niet de meest prachtige wagen die ze ooit gehad hebben. Echter speciaal is hij zeker. Een echte ‘Cult-auto’ zoals Daan hem omschrijft. Eentje die altijd veel aandacht krijgt, wanneer deze voor zijn maandelijkse rit mee naar buiten wordt gereden. Voor even weg uit de comfortabele droge stallen in de Frank Pluym garage.

 

Bij garage Pluym te Nijmegen is de bijzondere verschijning afgelopen jaar volledig gerestaureerd en dat is te zien. Het interieur is geheel onderhanden genomen en voorzien van nieuw leer. Bovendien is de gehele elektronica nagelopen, waardoor alles weer functioneert.

Ditjes en datjes
Onderhoud van de DMC valt reuze mee volgens Daan. Wel blijven er ‘ditjes en datjes’ waar je tegen moet kunnen bij dit soort auto’s. De DeLorean is net als een oude dame, die zo nu en dan wat nukken vertoont, maar je leert er goed mee leven.

Weg doen is zeker niet het plan van de Pluym’s, al is alles te koop. Voorlopig blijft deze wagen nog een van de pronkstukken bij Frank Pluym en als je geluk hebt is deze te spotten in Nijmegen en omstreken.

Met dank aan Garage Plym

Heb jij nu ook een pronkstuk staan waar je ook zo’n kort item over zou willen? Doe ons een mailtje via Leon@tccf.eu en wie weet komen we een leuke reportage bij je maken!