Audi e-tron FE04 #1 (Audi Sport ABT Schaeffler), Lucas di Grassi, Audi e-tron FE04 #66 (Audi Sport Team ABT Schaeffler), Daniel Abt

Audi presenteert de e-tron FE04, de eerste volledig elektrisch aangedreven raceauto van het merk. De FE04 komt aan de start in het nieuwe Formule E-seizoen. Hij weerspiegelt op het circuit dat Audi zich ontwikkelt van een conventionele autofabrikant tot een vooruitstrevende mobiliteitsprovider.

Na 40 jaar autosportsuccessen op het hoogste niveau is Audi nu de eerste autofabrikant van Duitsland die in de Formule E stapt om nieuwe technologieën voor productieauto’s te beproeven en verder te ontwikkelen. Na quattro, TFSI, TDI hybrid drive en andere innovaties is Audi’s eerste single-seater een voorbode van een e-mobility offensief dat in 2018 wordt ingeluid met de Audi e-tron. Audi heeft aangekondigd dat het nog vóór 2025 meer dan 25 geëlektrificeerde modellen in het programma zal hebben, waaronder plug-in hybrides en 100% elektrisch aandreven modellen.

Dit is de nieuwe Formule E racer van Audi 12

Formule E: vrijheid voor constructeurs
In de Formule E kunnen teams/constructeurs een aandrijflijn ontwikkelen die bestaat uit motor, transmissie, onderstelcomponenten en software. De combinatie van motor en transmissie is het hart van de e-tron FE04. De focus ligt daarbij vooral op maximale efficiency. Voor de krachtoverbrenging maakt de bolide gebruik van een zeer efficiënte transmissie met één versnelling. De samen met technologie-partner Schaeffler ontwikkelde aandrijflijn is compleet nieuw en valt op door de behuizing van carbon. Door op technisch gebied nieuwe wegen in te slaan, is ook de sound heel eigen.

Sterke rijdersbezetting
De Audi e-tron FE04 valt ook op door zijn livery met wit, metallic groen en zwart als basiskleuren. De Braziliaanse Formule E-kampioen Lucas di Grassi (33) rijdt komend seizoen met startnummer 1 en zijn teamgenoot is de Duitser Daniel Abt (24), die met startnummer 66 rijdt. Rode accenten op zijn auto helpen om de twee Audi’s uit elkaar te houden. Di Grassi en Abt zijn beiden al vier seizoenen actief in de Formule E. Samen zijn ze goed voor 24 podiums, zes overwinningen en vier pole positions. De teambaas van Team Audi Sport ABT Schaeffler is Allan McNish. De voormalig Formule 1-coureur, Audi fabrieksrijder en drievoudig Le Mans-winnaar was afgelopen seizoen al betrokken bij het Formule E-team.

Dit is de nieuwe Formule E racer van Audi 13
Audi e-tron FE04 #66, Daniel Abt
Dit is de nieuwe Formule E racer van Audi 14
Audi e-tron FE04 #1, Lucas di Grassi

Voor de agenda
Het racedebuut van de Audi e-tron FE04 vindt plaats tijdens de eerste Formule E race van het seizoen op 2 december aanstaande in Hong Kong. Deze week nog komt de auto in actie tijdens de E-Mobility Play Days op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Aansluitend volgen de enige officiële testdagen op het circuit van Valencia in Spanje. Hier komen beide Audi-coureurs in actie.

Dit is de nieuwe Formule E racer van Audi 15

Dit is de nieuwe Formule E racer van Audi 16