• De Discovery Vision Concept wordt onthuld aan de vooravond van de New York International Auto Show 2014
 • Presenteert de moderne ontwerptaal van de toekomstige Discovery familie
 • Uitgerust met vernieuwende Jaguar Land Rover onderzoekstechnologieën, inclusief Smart Glass, intelligente laser-koplampen en Gesture Control (gebaarbediening)
 • Geeft visie op toekomstig Terrain Response®-systeem met Remote Control Drive, Laser Terrain Scanning en Transparent Bonnet head-up display
 • Bijzonder veelzijdig en functioneel, met uitgebreid configureerbaar en innovatief fold-and-slide interieursysteem voor zeven inzittenden, uitklapbaar evenementenplatform en social bench

Land Rover heeft gisterenavond in New York de Discovery Vision Concept SUV gepresenteerd. Dit is een visie van Land Rover’s toekomstige familie van Discovery modellen, waarvan het eerste model in 2015 op de markt komt. De concept car geeft een voorproefje van een nieuwe, dynamische ontwerptaal en van een programma innovatieve kenmerken die veelzijdigheid en capaciteiten vergroten. Daarnaast toont het model baanbrekende technologieën van Jaguar Land Rover’s Advanced Research Division.

Tijdens een spectaculair evenement aan de vooravond van de New York International Auto Show 2014 werd de Discovery Vision Concept onthuld. Dit gebeurde naast een schaalmodel van het Virgin Atlantic ruimteschip, aan boord van de USS Intrepid, een zee, lucht en ruimte experience centre in Manhattan.

DISCOVERY VISION CONCEPT 4

Nu de Discovery op het punt staat uit te groeien van een enkel model tot een nieuwe familie van auto’s die het vrijetijdssegment van de SUV-markt opnieuw zal definiëren, biedt de Discovery Vision Concept een spannend voorproefje van Land Rover’s visie voor het programma en van de moderne, premium ontwerptaal van de toekomstige modellen.

Phil Popham, Group Marketing Director, Jaguar Land Rover, verklaart: “In maart kondigden wij op de Autosalon van Genève al aan dat de Discovery gaat evolueren. Daarom is het toepasselijk dat wij in het 25e verjaardagsjaar van de originele Discovery, een voorproefje laten zien van hoe deze evolutie een spannend, nieuw tijdperk gaat inluiden. De Discovery Vision Concept geeft een eerste, fantastische glimp van deze enorm opwindende toekomst.”

Ontworpen voor de toekomst
De Discovery Vision Concept betuigt eer aan zijn unieke afkomst met ontwerpelementen als de versprongen daklijn en de dakrandruiten. Meer dan ooit is aandacht besteed aan het creëren van relevante veelzijdigheid in combinatie met aansprekend design. Het resultaat is een radicale en vastomlijnde weergave van Land Rover’s visie op de ultieme vrijetijds-SUV.

Gerry McGovern, Design Director & Chief Creative Officer, Land Rover, verwoordt het als volgt: “De Discovery Vision Concept is een visie op onze toekomstige familie van vrijetijds-SUV’s. Het moderne, relevante en aansprekende design vormt een ingrijpende evolutie van het huidige Discovery ontwerp. Ruimte, configureerbaarheid, doordachte en praktische functionaliteit, en Land Rover’s legendarische capaciteiten zijn naadloos gecombineerd met een onweerstaanbaar design dat een diep, emotioneel verlangen oproept.”

Het geavanceerde interieur is zowel ruim als veelzijdig en voorziet de inzittenden van een uitgebreid programma aan innovatieve functies en kenmerken. Een detail van de multi-lifestyle-veelzijdigheid betreft de uitgebreide configuratiemogelijkheden van het interieur.

Door de zitplaatsen neer te klappen of via het touchscreen-menu voor of achteruit te schuiven, kan de auto worden veranderd van een standaard zevenzits-layout naar een zes- of vijfzits uitvoering of zelfs naar een vierzits ‘limousine’-stand. Uitneembare bagagetassen zijn naadloos geïntegreerd in de portieren, terwijl slim in de achterzijde van de rugleuningen geïntegreerde details de achterpassagiers een hoog niveau van gebruiksgemak verschaffen

De veelzijdige evolutie van het Discovery achterklepdesign is uitgevoerd als een elektrisch bedienbare, enkelvoudige klep. In combinatie met een neerklapbare opstapdorpel en een uitklapbare zitbank in de bagageruimte resulteert dit in een flexibel evenementenplatform met social seating voor een actieve lifestyle. De opstapdorpel kan ook worden uitgerust met een fiets- of ski-drager.

Het thema van veelzijdige functionaliteit wordt voortgezet met de in het interieur van de Discovery Vision Concept gebruikte materialen. De cabine is afgewerkt met twee innovatieve soorten van wasbaar en water-/olie-afstotend Foglizzo premium leder, dat binnen enkele seconden kan worden gereinigd. Houtfineer op de vloer en op het instrumentenpaneel, en unieke details bekleed met Harris Tweed, dragen bij aan een uitnodigend, warm, uniek Brits gevoel van kwaliteit en vakmanschap.

Verleggen van grenzen met technologie
De Discovery Vision Concept biedt een glimp van de projecten waaraan wordt gewerkt bij Jaguar Land Rover’s Advanced Research Division. Deze illustreren hoe toekomstige Land Rovers kunnen evolueren en de richting die wordt gekozen voor de ontwikkeling van technologie afgestemd op de behoeften van klanten in de toekomst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Een volgende generatie van Human-Machine Interface (HMI) technologie creëert een rijke, volledig omhullende multimedia-beleving voor alle inzittenden, inclusief videogesprekken tussen inzittenden via de infotainmentschermen in de rugleuningen van de stoelen. Smart Glass voegt de mogelijkheden van augmented reality toe aan alle ruiten, waarbij verschillende functies, zoals portieren, richtingaanwijzers, koplampen en infotainmentschermen kunnen worden bediend met Gesture Control (gebaarbediening).
 • De Remote Control Drive stelt de bestuurder in staat om de auto bij zeer lage snelheden te manoeuvreren, zonder dat hij daadwerkelijk in de auto zit. Remote Control Drive heeft verschillende handige toepassingen bij zowel onroad- als offroad-rijden, van het aankoppelen van een trailer tot het buiten de auto bepalen van de beste route tijdens extreem offroad-rijden.
 • Het zicht wordt onder alle omstandigheden enorm verbeterd met het krachtige, op daglicht lijkende licht van de laser-koplampen, die zijn uitgerust met intelligente object-tracking en automatische grootlichtassistent om de veiligheid te vergroten.
 • Het rijden door nauwe doorgangen wordt gemakkelijker gemaakt door de visuele assistentie van Laser Referencing, dat zichtbare lasers gebruikt om markeringen, symbolen en beelden te projecteren op de ondergrond.

Dr. Wolfgang Epple, Director of Research & Technology, Jaguar Land Rover, vertelt: “De Discovery Vision Concept demonstreert welke weg de SUV in de toekomst zou kunnen inslaan met Jaguar Land Rover’s vernieuwende technologie en prachtige, moderne design. Het toont de innovatieve benadering die ons leiderschap in het offroad-segment definieert. Intelligenter, meer connected, nog begeerlijker en met nog grotere capaciteiten – de Land Rovers van morgen zullen volledig en perfect geïntegreerd zijn in het dagelijks leven.”

Geen terrein blijft onoverwonnen

Geavanceerde technologieën die in ontwikkeling zijn, maken hun debuut in de Discovery Vision Concept, waarmee SUV-capaciteiten naar een nieuw niveau worden getild.

 • Land Rover’s visie op een volgende generatie Terrain Response® is een systeem dat proactief gebruik kan maken van een reeks intelligente HMI- en capaciteitenvergrotende technologieën. Deze verschaffen de bestuurder het zelfvertrouwen dat hij nagenoeg elk terrein gemakkelijk en zelfverzekerd aan kan.
 • Het innovatieve Transparent Bonnet head-up display-systeem biedt een onverstoord zicht op de grond direct naar voren, waardoor het zelfvertrouwen en de bekwaamheid van de bestuurder enorm toenemen. Camera’s onder de grille zijn verbonden met het in de voorruit geïntegreerde Head-Up Display. Bij rijden over uitdagend terrein kan het beeld op de voorruit worden geprojecteerd, zodat het lijkt alsof de motorkap van de auto volledig doorzichtig is.
 • Laser Terrain Scanning maakt gebruik van in de mistlampen geïntegreerde infrarood-lasers om het terrein voor de auto continu te scannen en op basis van deze gegevens een contourkaart te tonen op het digitale, hoge resolutie instrumentenpaneel. Deze kaarten kunnen worden gecombineerd met het All-Terrain Coach adviessysteem om de optimale route te bepalen en de bestuurder te ondersteunen terwijl hij deze route volgt.
 • Lasers worden ook gebruikt door de volgende generatie van Wade Sensing, die de diepte van het water al kan meten voordat de auto erin rijdt, en die de bestuurder kan informeren over de haalbaarheid van de voorgenomen doorwading.
 • Ten slotte maakt de All-Terrain Progress Control het mogelijk om semi-autonoom, met een vaste snelheid offroad te rijden over verschillend terrein.

Samen garanderen deze technologieën niet alleen dat de Discovery Vision Concept de naam Land Rover waardig is als het gaat om all-terrain capaciteiten, maar dat hij deze kwaliteiten zelfs naar een totaal nieuw niveau tilt.

Dr. Wolfgang Epple, Director of Research & Technology, Jaguar Land Rover, licht toe: “Als een echte pionier is Land Rover het aan zichzelf verplicht om op het gebied van SUV-capaciteiten en -veelzijdigheid continu grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te definiëren. De Discovery Vision Concept toont de omvang van de innovatieve, intelligente technologieën die worden ontwikkeld om onze toekomstige klanten niet eerder gerealiseerde capaciteiten te bieden op welke ondergrond dan ook.”

DISCOVERY VISION CONCEPT 5

DISCOVERY VISION CONCEPT 6