In de reeks “ook wij zijn bijzonder groen” presenteert Bentley de Hybrid Concept, een conceptauto die vooruitblikt op Bentley’s eerste plug-in hybridemodel. Bentley wordt het eerste luxemerk dat een plug-in hybride presenteert en vervult daarmee een voortrekkersrol door als eerste deze nieuwe aandrijftechnologie in het luxesegment aan te bieden. Dr. Wolfgang Schreiber, Chairman en Chief Executive van Bentley Motors: “Geleidelijk zullen we deze aandrijfunit in onze modellen introduceren. Aan het eind van dit decennium zal minimaal 90% van ons modelaanbod ook als plug-in hybride-uitvoering leverbaar zijn.”

Plug-in hybridesysteem
Het plug-in hybridesysteem zal borg staan voor een vermogenstoename tot 25% en 70% lagere emissies, zonder daarbij het luxueuze karakter, het tijdloze design en het toonaangevende raffinement die Bentleys kenmerken op negatieve wijze te beïnvloeden. De hybridemodellen van Bentley zullen de mogelijkheid bieden om tenminste 50 kilometer puur elektrisch te rijden, met emissievrije prestaties in de stad en nog indrukwekkendere prestaties op afroep op doorgaande wegen. 

Koperen details
De Bentley Hybrid Concept is gebaseerd op het topmodel van de Bentley-familie, de Mulsanne, om te onderstrepen dat hybridetechnologie zelfs het absolute summum op het gebied van luxe en prestaties naar een nog hoger niveau kan tillen. Koper is gebruikt als stijlelement voor zowel het exterieur als interieur van het studiemodel, om de elektrische ‘aderen’ van de auto te symboliseren. Voorbeelden zijn de koperen details in de koplampunits, de radiator, remklauwen, sierelementen en emblemen. In het interieur komen koperaccenten terug in het dashboard, de omlijsting van de schakelaars en in het instrumentarium. Koperkleurige stiksels voor de ruitpatroon bekleding als onderdeel van de Mulliner Drive Specification ronden het interieur op gepaste wijze af.

Dik groene Bentley Hybrid 19

Dik groene Bentley Hybrid 20

Dik groene Bentley Hybrid 21

Dik groene Bentley Hybrid 22

Dik groene Bentley Hybrid 23

Dik groene Bentley Hybrid 24