Met een totaal van 277 races op EK- en WK-niveau (55 wedstrijden in het FIA ETCC van 2001 tot en met 2004 en 222 races in het FIA WTCC van 2005 tot en met 2014) is Tom Coronel de meest ervaren coureur in deze categorie. “Als het aan mij ligt, komen daar nog heel wat races bij,” lacht Coronel. De basis daarvoor is gelegd, want ook in het seizoen 2015 komt Coronel weer op het hoogste mondiale niveau in de toerwagensport in actie. In het FIA World Touring Car Championship start hij wederom met een Chevrolet Cruze van het Italiaanse team ROAL Motorsport.

Side_big_8b330

Met dit team werkt hij inmiddels vijf jaar lang naar volle tevredenheid samen. “Dat geeft ook voor het komende seizoen veel vertrouwen,” aldus Coronel. In vergelijking met vorig jaar verandert er wel wat aan de kleurstelling van de Cruze, die het komende seizoen grotendeels geel van kleur is. Dat is een direct gevolg van de nauwe samenwerking met DHL voor het seizoen 2015. Andere trouwe sponsors zijn McGregor, TW Steel –big in oversized watches-, Valvoline, ERU, Amando Face & Body Care, Equinix, AkzoNobel Lesonal, Intrax en Bouwgroep Dijkstra Draisma.

De laatste maanden van het afgelopen jaar verliepen voor Tom Coronel uiterst hectisch. “Na mijn WTCC-seizoen begonnen direct de voorbereidingen op het nieuwe jaar. Ik was op dat moment al in gesprek met Ken Allen, CEO van DHL, om te kijken wat wij in 2015 voor elkaar konden betekenen. Aan de andere kant stond er voor begin januari nog een uitstapje naar de Dakar-zandbak gepland. Iedereen weet inmiddels hoe dat is afgelopen en direct nadat ik terug in Nederland was, ben ik verder gegaan met het WTCC-verhaal. Het is super dat ik er weer een jaar bij ben. Volgens mij ben ik daarmee ook één van de rijders die het langst aan deze serie meedoet. En voor het vijfde achtereenvolgende jaar samen met het team van ROAL Motorsport, van Roberto Ravaglia en Aldo Preo. Dat geeft een goed gevoel en veel vertrouwen. Vorig jaar zijn wij met elkaar aan het Cruze-avontuur begonnen en dat kende hoogte- en dieptepunten. Daarbij hebben wij heel veel geleerd en dat geeft ons een goede start voor 2015. Technisch is de auto vrijwel gelijk aan vorig jaar. Het allergrootste verschil is dat de kleur blauw plaats maakt voor geel. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van sponsor DHL. Wat voorheen geel was, wordt nu blauw, want McGregor zal ook in 2015 een van mijn sponsors zijn. Die kleur geel komt ook terug in de helm. Net als in Dakar ga ik in het komende WTCC-seizoen van start met een kaaskophelm met Eru Kaas voor Kerels-livery. Dus ‘Eat my Dust’ maakt daar plaats voor ‘Eat my Cheese’. De kleur geel zal veel bepalender worden in 2015.”

Tom_Coronel_50716

Voor Tom Coronel breekt er nu een hectische week aan. Allereerst vertrekt hij naar Italië om samen met ROAL Motorsport de nieuwe livery op de auto aan te brengen. “Daarna ga ik naar Barcelona voor de officiële FIA WTCC perspresentatie. Dan terug naar Italië gevolgd door een eerste test op het circuit van Vallelunga. Dan zijn we vijf dagen verder en moet de auto naar Duitsland voor het transport naar Argentinië. Een strak schema dus, maar ook wel weer een leuke uitdaging,” aldus Tom Coronel. Het twaalf races tellende FIA WTCC-seizoen 2015 start in het weekend van 6-8 maart in Argentinië. “Nieuw dit jaar is de Nordschleife van de Nürburgring en we gaan in Thailand en Qatar rijden. Macau is er niet meer bij, maar ik denk dat wij met de kalender van dit jaar een topseizoen tegemoet gaan,” besluit Tom Coronel.

Roberto Ravaglia, teambaas van ROAL Motorsport, is verheugd over het continueren van de samenwerking met Tom Coronel. “Onze rijdersbezetting voor het WTCC blijft onveranderd. Ik ben blij dat we de samenwerking met Tom Coronel kunnen voorzetten. We kennen hem erg goed, hij maakt deel uit van onze familie. Vorig jaar was Coronel één van de beste rijders in het kampioenschap, hoewel hij twee races moest missen. We willen op het hoogste niveau racen, maar ons doel is het meestrijden voor overwinningen en titels in de Yokohama Trophy. Met Coronel en Tom Chilton hebben we twee zeer betrouwbare rijders.”

DHL & International Motorsports
Tom’s nieuwe sponsor DHL is eveneens verheugd over de samenwerking voor 2015. “We zijn blij dat we onze banden met Tom Coronel nog nauwer kunnen aanhalen en een rol kunnen spelen bij zijn prestaties in het WTCC 2015,” verklaart Ken Allen, CEO van DHL Express. “Wij hopen dat het DHL-merk op zijn auto de snelheidssensatie voor de fans nog verder zal vergroten en Tom nog meer historische overwinningen zal brengen.”

Naast de betrokkenheid bij Tom Coronel en ROAL Motorsport is DHL Official Logistics Partner voor het WTCC/Eurosport, een overeenkomst die stamt uit 2010. Als Official Logistics Partner vervult DHL een breed uiteenlopend scala aan logistieke taken voor het WTCC, waaronder het overzeese transport van de raceauto’s, reserveonderdelen en zelfs de pitbox- en WTCC paddockuitrusting. DHL vervoert gemiddeld tussen de 180 en 200 ton aan vracht tussen twee races, wat zich verhoudt tot tussen de 30 en 35 containers of, voor de races in verre landen met een korte interval, twee Boeing 747 jumbo’s.

front-rear_groot_74d57

DHL is al ruim 30 jaar actief in de autosport. Naast het WTCC werkt DHL samen met kampioenschappen en teams als de Formule 1®, de Formule E en het Andretti Autosport team dat in de IZOD IndyCar series uitkomt.

FIA WTCC kalender 2015:
01:WTCC Race of Argentina (Termas de Río Hondo), 6-8 maart
02:WTCC Race of Morocco (Moulay El Hassan), 17-19 april
03:WTCC Race of Hungary (Hungaroring), 1-3 mei
04:WTCC Race of Germany (Nürburgring Nordschleife), 15-16 mei
05:WTCC Race of Russia (Moscow Raceway), 5-7 juni
06:WTCC Race of Slovakia (Slovakia Ring), 19-21 juni*
07:WTCC Race of France (Paul Ricard), 26-28 juni
08:WTCC Race of Portugal (Vila Real), 10-12 juli
09:WTCC Race of Japan (Motegi), 11-13 september
10:WTCC Race of China (Shanghai), 25-27 september
11:WTCC Race of Thailand (Buriram), 30 oktober-1 november
12:WTCC Race of Qatar (Losail), 20-22 november*

*Afhankelijk van ondertekening van de eventpromotor overeenkomst.