De GTI Club Holland organiseert voor de derde achtereenvolgende jaar een event voor GTI-fans uit binnen- en buitenland. De vereniging voor bezitters van de Golf GTI, RallyeGolf, Golf III VR6, Golf IV V6 4Motion en Golf R(32) in Nederland komt 16 september in Purmerend bijeen bij Heron Auto, officieel dealer van Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA. De club verwacht net als bij de vorige edities vele honderden fans en bezitters van de iconische Golf GTI te kunnen verwelkomen. Daarnaast zijn uiteraard alle VAG-rijders van harte welkom!

De letters ‘GTI’ hebben 42 jaar na de introductie van de eerste generatie van het sportieve model van Volkswagen nog niets van hun magische aantrekkingskracht verloren. Sinds 1976 zijn er ruim 2,2 miljoen Volkswagen Golf GTI’s gebouwd en daarmee is het een van de meest succesvolle hot hatches ooit. De originele Golf GTI maakte met zijn 110 pk sportief rijden betaalbaar en dat zette zoden aan de dijk. Oorspronkelijk was het de bedoeling maar 5.000 exemplaren te bouwen; het werden er uiteindelijk dus 4.400 keer zoveel.

Derde meeting GTI Club Holland in teken van ‘GTI Originals & More’ 10

Originaliteit
Tijdens het event van de GTI Club zullen representanten van zeven generaties aanwezig zijn. In navolging van de events ‘GTI 40 years of fun’ in 2016 en ‘GTI Performance & More’ in 2017 Heeft de GTI Club Holland dit jaar gekozen voor het thema ‘GTI Originals & More’. Naast de standaard ingrediënten performance, snelheid en extreme (motor)tuning draait het in Purmerend vooral om originaliteit. Traditioneel zijn er ook weer stands van bedrijven uit de tuning- en stylingwereld, is er een DJ, kiest het publiek de mooiste auto van het event en opent Heron Auto z’n showrooms die dan zijn gevuld met bijzondere GTI’s.

Derde meeting GTI Club Holland in teken van ‘GTI Originals & More’ 11

Wat de organisatie van ‘GTI Originals & More’ betreft, zal ook de derde editie weer een groot kijk- en praatspektakel zijn waar de hot hatch uit Wolfsburg in het middelpunt staat. De terreinen en directe omgeving van de splinternieuwe vestiging van Heron Auto aan de Binnenzeestraat 5-7 in Purmerend staan tussen 11.00 en 17.00 open voor alle VAG-rijders en -liefhebbers. De entree bedraagt vijf euro per persoon; parkeren is gratis.

Derde meeting GTI Club Holland in teken van ‘GTI Originals & More’ 12