William Crozes @ ContiArt

Citroën onthulde begin dit jaar de derde generatie Berlingo. Design en comfort zijn helemaal up-to-date. Deze robuuste, vriendelijk ogende auto met de nieuwe Citroën brand identity is nu verkrijgbaar.

De modulariteit en royale binnenruimte zijn nog verder verbeterd (drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste passagiersstoel, 2,70 m laadlengte, 100 l meer bagageruimte). De nieuwe Berlingo is gebouwd op hetzelfde EMP2-platform waar o.a. ook de C5 Aircross en C4 Spacetourer op gebouwd zijn. Door toepassing van dit platform kunnen er tot wel 19 mogelijke rijhulpsystemen geboden worden en zal het comfort de nieuwe maatstaf binnen het segment bepalen.

Derde generatie Citroën Berlingo 22

De nieuwe Berlingo kan worden uitgerust met 19 rijhulp- en 4 connectiviteit-systemen, de nieuwste motoren, waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 dieselmotor, de 1.2 PureTech benzinemotor, de EAT8 automaat en uiteraard een comfortabele vering. De Berlingo is beschikbaar in een M- en een XL-versie, respectievelijk 4,40 m en 4,75 m lang met keuze uit 5 of 7 zitplaatsen.

Derde generatie Citroën Berlingo 23Derde generatie Citroën Berlingo 24

De XL-variant heeft maar liefst 1.050L bagage-inhoud en optioneel 7 zitplaatsen. Ook het volledig nieuwe interieur is in lijn met de rest van het modellengamma. Modern, ruimtelijk, 8” touch screen, en helemaal in combinatie met het Modutop® panoramadak en met ontelbare opbergmogelijkheden.

Derde generatie Citroën Berlingo 25Derde generatie Citroën Berlingo 26

Er zijn 3 uitrustingsniveau’s beschikbaar, te weten: LIVE, FEEL en SHINE.

De laatste variant kan daarnaast uitgerust worden met het XTR-pakket. Dit pakket bestaat uit speciale exterieurdetails in combinatie met 17” lichtmetalen velgen en een specifiek XTR-interieur.Derde generatie Citroën Berlingo 27Momenteel zijn 3 motorisaties beschikbaar, PureTech 110 S&S, BlueHDi 100 S&S en BlueHDi 130 S&S. In een later stadium komt ook de PureTech 130 met EAT8-transmissie voor de Berlingo beschikbaar.

De vanafprijs van de nieuwe Citroën Berlingo (Live – PureTech 110 S&S) is €28.620,- inclusief BTW/BPM en kosten rijklaar maken.

Derde generatie Citroën Berlingo 28