Voor geen enkel andere sector worden busbanden meer belast dan bij de inzet voor de stadslijn. Frequente rem- en versnellingsprocessen tijdens het stop-and-go, regelmatig contact met de stoep en verschillende rijbaanoppervlakken verlangen tamelijk veel van stadsbusbanden.

De nieuw ontwikkelde Continental Urban HA3 slaagt er elke dag opnieuw in haar zware taken in de binnenstad met bravoure te doorstaan. De stadmarathon 3 Haar op het zware gebruik afgestemde constructie garandeert soevereine rij-eigenschappen en een goede grip, zonder in te boeten aan comfort en veiligheid. Het robuuste staaldraadkarkas uit vierlaagse driepuntsgordels en de dankzij hogere staaldraaddichtheid nog meer versterkte zijwanden vormen een bijzonder rigide bandencontour, die ook frequent contact met de stoeprand van bushaltes niet kwalijk neemt.
De nieuwe loopvlakkenmix en een speciaal voor het gebruik in de binnenstad ontworpen profieldesign uit diepreikende lamellen combineren over de gehele levensduur van de band optimaal spoorgedrag, ook onder zeer vochtige omstandigheden, met bijzonder weinig afrolgeluid en hoog rijcomfort.

Continental is erin geslaagd de kilometerprestatie van de nieuwe Conti Urban HA3 met tot 20% te verhogen, zonder concessies te hoeven doen aan de recyclebaarheid. In het sterk onder kostendruk staande lijnbusbedrijf is de duidelijke verlengde levensduur van de Premium-banden van Continental een direct concurrentievoordeel.

„Daarmee bieden wij onze klanten speciaal voor het betreffende gebruik en de regio ontwikkelde producten, die de veelzijdige werkomgeving in de busbranche perfect afdekken”, benadrukt Herbert Mensching, manager Marketing en Verkoop vrachtwagenbanden voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), de exclusieve marktpositie van de Continental-bandengeneratie 3.
Continental biedt de Conti Urban HA3 voor Europa in de afmetingen 275/70 R 22.5 en 315/60 R 22.5 als rondomband met M+S-markering aan. Voor Zuid-Europa en de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika staat de Conti Urban HA3 275/70 R 22.5 ter beschikking.
Voor het gebruik in steden met sterk winterse wegomstandigheden biedt Continental met de Conti UrbanScandinavia een speciaal voor gebruik op sneeuw en ijs afgestemde stadsbusbanden aan. De winterband is speciaal als aandrijfasband Conti UrbanScandinavia HD3 of als rondomband als Conti UrbanScandinavia HA3 elk in de afmeting 275/70 R 22.5 verkrijgbaar.

Alle bandentypen van de nieuwe Conti Urban HA3 kunnen worden nagesneden en gerecycled. Zo wordt de levensduur en rentabiliteit van de Premium-banden aanzienlijk verlengd.

De stadmarathon 4