Toyota breidt het toch al brede programma van PROACE bedrijfswagens uit met de nieuwe PROACE Truck. Deze PROACE Truck is de slimme compacte bedrijfswagen van Toyota met een grote open laadbak. Hierdoor is de PROACE Truck uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hoveniers, werkvoorzieningsschappen, gemeentewerken en aannemers. Met dit model heeft Toyota een waardige opvolger voor de alom bekende Toyota Dyna 100 Truck die vooral bekendstaat als ‘de gemeentetruck’ van weleer. De nieuwe Toyota PROACE Truck is optioneel leverbaar als extra praktische kipper en beleeft zijn debuut op de MobiliteitsRAI in Amsterdam (19 tot en met 21 oktober 2017).

De PROACE Truck van Toyota 19

De PROACE Truck van Toyota 20

De PROACE Truck van Toyota 21

Kenmerkend aan de nieuwe Toyota PROACE Truck is zijn handzame cabine en robuuste grote aluminium open laadbak met relatief lage laadvloer. De lengte, breedte en hoogte van de laadbak bedragen achtereenvolgens 2.430, 1.880 en 400 mm. Doordat ook de zijborden en het achterbord eenvoudig zijn weg te klappen, is hij erg praktisch. Slim is ook zijn handige opbergruimte ónder de laadbak voor bijvoorbeeld het opbergen van schoppen en harken. Hard werken kan de PROACE Truck als geen ander: het laadvermogen is 1.017 tot 1.192 kg; de maximale toelaatbare massa (GVW) bedraagt 2.830 tot 3.100 kg en het maximaal trekvermogen zelfs 2.500kg.

Zeer efficiënte dieselmotoren
Toyota levert de nieuwe PROACE Truck met de keuze uit een efficiënte 1.6 of 2.0 D-4D dieselmotor met respectievelijk 70 kW/95 pk en 90 kW/122 pk. Beide zijn zuinig (verbruik: 5,3 en 5,5 l/100 km gemiddeld) en kennen een lage CO2-uitstoot (135 en 144 gr/km). De PROACE Truck is op dit moment de zuinigste en minst vervuilende truck met een hoog laad- en trekvermogen en is daardoor overal praktisch inzetbaar.

De nieuwe Toyota PROACE Truck is per direct te bestellen bij de Toyota dealer; de eerste exemplaren worden in november geleverd

De PROACE Truck van Toyota 22

De PROACE Truck van Toyota 23

2 uitrustingsniveaus
De koper kan verder kiezen uit twee uitrustingsniveaus: Comfort en Cool Comfort. Drie zitplaatsen, cruise control en elektrisch bedienbare ramen zijn standaard. De Cool Comfort is daarbij voorzien van airconditioning, een radio met Bluetooth®-technologie en een praktische opbergruimte onder de bijrijdersbank.

Erg wendbaar
Het grote voordeel van de PROACE Truck is de relatief smalle bouw. Hierdoor is hij erg wendbaar, ideaal voor gebruik in woonkernen. Naar wens is de PROACE Truck leverbaar als kipper met een kiepende laadbak. Die is elektrisch te bedienen vanuit de cabine. En ook een ‘palenjuk’ (ter voorkoming dat palen vanuit de laadbak de cabine in schuiven) en een special groenvoorzieningenpakket met laadbaknet en zwaailamp zijn leverbaar.

De nieuwe Toyota PROACE Truck is per direct te bestellen bij de Toyota dealer;  de eerste exemplaren worden in november geleverd. Prijzen beginnen bij 23.395 euro, exclusief BTW en BPM. Dit is inclusief Toyota’s 3 jaar / 100.000 km fabrieksgarantie én de Toyota full service met vaste contactpersoon bij elke Toyota dealer.

De PROACE Truck van Toyota 24