Elektrische mobiliteit, autonoom rijden en integratie van de auto in de samenleving zijn centrale thema’s op de Nissan-stand op de Autosalon van Genève van dit jaar. In de spotlights staan de nieuwe Nissan LEAF en de nieuwe, volledig elektrische FIA Formula E-auto. 

De Formula E-auto is voor het eerst te aanschouwen op de Autosalon van Genève en draagt nu nog zijn voorlopige kleurenschema. Later dit jaar – bij de start van het seizoen 2018-2019 – maakt de auto zijn racedebuut in het FIA Formula E Championship in de officiële kleuren.

De volledig elektrisch aangedreven en emissievrije nieuwe Nissan LEAF is het uithangbord van Nissans visie Intelligent Mobility. Met de LEAF maakt Nissan tastbaar hoe een elektrisch aangedreven auto een sterkere rol in de samenleving kan vervullen.

Nieuwe LEAF al groot succes
Nissan heeft inmiddels vanuit heel Europa al meer dan 18.000 orders voor de nieuwe LEAF ontvangen. Elke twaalf minuten wordt in Europa weer een nieuwe Nissan LEAF besteld en daarmee is het Europa’s bestverkochte elektrische auto.

Technologie die in de LEAF debuteerde, past Nissan inmiddels ook toe in andere modellen in zijn gamma van personen- en lichte bedrijfsauto’s. Nissans innovatieve rijassistentietechnologie ProPILOT bijvoorbeeld, is vanaf deze maand ook leverbaar in de bestverkochte Crossover van Europa: de Nissan QASHQAI.

40 kWh-batterij ook voor e-NV200
En de 40 kWh batterij uit de LEAF is nu leverbaar in de e-NV200. Daarmee is de actieradius van de lichte bedrijfsauto met maar liefst 60 procent vergroot, terwijl het laadvermogen geen gram heeft ingeboet.

De LEAF is de auto die de toekomstvisie Nissan Intelligent Mobility nu al in de praktijk brengt. Nissan werkt al aan de antwoorden op de vragen van de klanten van morgen.

Geëlektrificeerde Crossovers
Nissan maakt in Genève tevens bekend dat, in het kader van Nissan M.O.V.E. to 2022, de volgende generatie van zijn succesvolle Crossovers ook geëlektrificeerde aandrijflijnen zullen krijgen.

Ook het conceptmodel Nissan IMx KURO is een auto van de toekomst, die Nissans leidende positie op het gebied van zowel elektrische aandrijving als van Crossovers demonstreert. Het model debuteerde al op de Tokyo Motor Show, maar is verder ontwikkeld en voorzien van Nissans vooruitstrevende Brain-to-Vehicle-technologie (B2V).

Strategisch partnerschap met E.ON
Nissan laat ook zien hoe Nissan Intelligent Mobility met een geïntegreerd elektrisch ecosysteem verder gaat dan de auto zelf. Het merk kondigt ook een nieuw, strategisch partnerschap met energiebedrijf E.ON aan. De samenwerkende partijen gaan de mogelijkheden onderzoeken van pilotprojecten en commerciële aanbiedingen op het gebied van vehicle-to-grid-diensten, opwekking van hernieuwbare energie en opslagoplossingen. Ook netwerkintegratie voor berijders van Nissans elektrische voertuigen valt binnen dat kader.