De nieuwe Renault Mégane, die in september zijn debuut maakte op de internationale autoshow (IAA) van Frankfurt, oogt dynamisch en uitgebalanceerd. De auto is uit te rusten met van een scala aan technologische voorzieningen die gewoonlijk zijn voorbehouden aan auto’s in een hoger segment. Het prestatieniveau van de nieuwe Mégane behoort tot de top in zijn segment en het motorenaanbod voldoet aan de behoeften van een brede groep klanten.

De nieuwe Mégane biedt een ‘connected’ rijervaring dankzij R-Link 2, het controlecentrum voor talloze functies van de auto en een 8,7” tablet in portrait formaat. De bestuurder kan de rijeigenschappen personaliseren dankzij Multi-Sense-techniek, terwijl de vele moderne, gebruiksvriendelijke rijhulpsystemen – inclusief een head-up kleurendisplay – bijdragen aan de veiligheid tijdens de reis.

ESSAIS PRESSE RENAULT MEGANE IV BERLINE ET BERLINE GT A LISBONNE

Het 4Control-systeem in de GT-versie is een wereldprimeur in het segment van de nieuwe Mégane en wordt gecombineerd met de door Renault Sport ontwikkelde wielophanging. Daarmee biedt de Mégane GT superieur rijplezier door de mix van een sportieve, dynamische wegligging en precieze besturing.

Met de dynamiek van zijn onderstel en wielophanging onderscheidt de nieuwe Mégane zich in het marktsegment van de compacte gezinsauto’s. Zijn uitgebalanceerde wegligging komt optimaal tot uiting dankzij het motorenaanbod. Met vermogens van 100 tot 205 pk (74 tot 151 kW) voldoen de motoren aan de behoeften van alle mogelijke klanten. Renault heeft veel aandacht besteed aan de schokdempers en geluidsisolatie van het onderstel.

RENAULT MEGANE IV BERLINE GT (BFB GT)

RENAULT MEGANE IV BERLINE GT (BFB GT)

RENAULT MEGANE IV BERLINE (BFB)

RENAULT MEGANE IV BERLINE (BFB)

De nieuwe Mégane, Mégane GT-Line en Mégane GT staan vanaf begin maart 2016 bij de Nederlandse Renault-dealers.

ESSAIS PRESSE RENAULT MEGANE IV BERLINE ET BERLINE GT A LISBONNE

RENAULT MEGANE IV BERLINE (BFB) ET BERLINE GT (BFB GT) - PHASE 1