Liefhebbers kunnen zich opmaken voor nog betere prestaties en een sportiever design met de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy die aan de Renault Sport line-up wordt toegevoegd.

Het nieuwe lid van de Trophy familie – die groeit sinds de lancering van de eerste Mégane R.S. – is voorzien van een volledig geoptimaliseerde 1,8-liter turbomotor met een toegenomen output van 300 pk,  220 kW en 420 Nm*. De verbeterde prestaties zijn vooral te danken aan de toepassing van baanbrekende technieken, zoals de turbocompressor en het uitlaatsysteem.

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 31

De motor is te combineren met een handbediende zesbak of automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De Renault Mégane R.S. Trophy is eind 2018 leverbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt.  

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 32

Behalve de nieuwste innovaties van Renault Sport op het gebied van chassis en wielophanging, inclusief 4CONTROL vierwielbesturing en schokdempers met hydraulische compressiestops, is de nieuwe Mégane R.S. Trophy ook standaard uitgerust met het Cup-chassis met stijvere dempers en een nieuw Torsen® mechanisch limited-slip differentieel. Dat geldt ook voor de gietijzer-aluminium remschijven op de vooras, specifieke 19-inch wielen en high-performance Bridgestone banden die optioneel kunnen worden gecombineerd met nieuwe, exclusieve en nog lichtere wielen.

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 33

Voor optimaal gevoel kan de nieuwe Mégane R.S. Trophy worden uitgerust met de nieuwste generatie Recaro-voorstoelen met Alcantara bekleding. Ondanks dat de Trophy voldoet aan de behoeften van liefhebbers die op zoek zijn naar exclusiviteit, is de Trophy uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en voorzien van alle features van de Mégane R.S., waaronder: 

♣ De mogelijkheid om verschillende rijmodi te selecteren via het Multi-Sense systeem.

♣ De uitzonderlijke prestaties van het verlichtingssysteem R.S. Vision.

♣ Het telemetriesysteem R.S. Monitor.

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 34 De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 35 De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 36 De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 37 De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 38 De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 39 De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy 40