Enkele weken na de presentatie onthult Peugeot nu al de meest sportieve en exclusieve versie van de nieuwe PEUGEOT 3008: de GT. Het is een sublieme uitdrukking van modern rijplezier, bestemd voor klanten die zoeken naar een andere manier van autorijden beleven. Het is de kroon op het nieuwe SUV-gamma van Peugeot. De nieuwe PEUGEOT 3008 GT wordt exclusief uitgerust met de 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT6, krijgt een serie speciale attributen mee en een unieke Coupe Franche carrosseriekleur. Daarnaast biedt uitrustingsniveau GT Line een bijzonder sportieve en luxueuze versie met motoren uit het midden-gamma. De nieuwe PEUGEOT 3008 GT en GT Line sluiten hiermee mooi aan op de gamma-opbouw van het merk en zullen leverbaar zijn bij de marktintroductie vanaf oktober 2016.

De vlag op een aantrekkelijk gamma
Er zijn en zullen altijd autoliefhebbers zijn van auto’s, en de wereld die daarvoor staat. Deze estheten met sterke persoonlijkheid zoeken in een auto het onderscheid en de kwaliteit waarmee ze hun persoonlijke status en wensen kunnen uitdrukken. Het is op dit veeleisende publiek, op zoek naar liefde op het eerste gezicht, waarop PEUGEOT zich heeft besloten te richten met de GT versie van de nieuwe 3008.

De nieuwe PEUGEOT 3008 biedt vanaf de lancering een eenvoudig en duidelijk gamma  aan zijn klanten. In lijn met de strategie voor de modellenopbouw van het merk, bestaat het uit de volgende niveaux:

– 3 gebruikelijke uitrustings-niveaux (Access, Active, Allure)
– een GT Line versie
– een GT versie

Deze laatste wordt gepositioneerd als een exclusieve en bijzonder sportieve versie, die bovendien uitermate geschikt blijft voor dagelijks gebruik. De nieuwe PEUGEOT 3008 GT is bestemd voor de echte autokenner en combineert alle kwaliteiten van de nieuwe SUV van het gamma – sprekende stijl, adembenemend interieur met de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit®, hightech uitrustingen – met specifiek sportieve en exclusieve elementen.

02-PEUGEOT_3008_1605PC_023

01-PEUGEOT_3008_1605PC_016

GT! Bij PEUGEOT staat deze emblematische benaming uit de autogeschiedenis voor zeer duidelijke normen waarmee de bestuurder zich kan onderscheiden en positioneren. De GT versie van de nieuwe PEUGEOT 3008 beschikt dan ook over:

– een exclusieve motor: de 2.0L BlueHDi 180 S&S, gekoppeld aan de 6-traps automaat EAT6. Het is de krachtigste motor van het gamma die rijplezier opnieuw blijft definiëren.
– een sportiever postuur, met wielkastverbreders en standaard 19’’ wielen (235 50 R19) met tweekleurige BOSTON velgen met diamantglans. Deze sportieve wielen zijn uitsluitend leverbaar voor de GT versie en komen optimaal tot hun recht in combinatie met de speciaal voor deze set ontwikkelde ophanging.
– technologische verlichting, met standaard Full LED koplampen en sequentieel knipperende richtingaanwijzers.
– een exclusieve carrosseriekleur. De GT versie heeft standaard een tweekleurig hoogglans zwart ‘Black Diamond’ dak en optioneel een ambitieuze coupe franche voor drie tinten uit het gamma (Gris Platinium, Gris Amazonite en Metallic Copper). Met nog steeds de zwarte Perla Nera achterkant vormt de GT coupe franche de nieuwe standaard, met een compleet nieuwe en bijzondere uitdrukking van de knowhow PEUGEOT.
– speciale designelementen aan de buitenkant en een sportief en geraffineerd interieur.

In de auto: de nieuwe, onovertroffen PEUGEOT i-Cockpit®!
De techno-chic sportieve touch van de GT-versie komt rijkelijk tot uiting in het interieur. De nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® – standaard geleverd – onthult zijn spectaculaire en hightech dashboard. Vanaf het eerste uitrustingsniveau wordt de beleving gevoed door een rijk en bijna futuristisch modern interieur. De keuze van de materialen en de minimale naden dragen duidelijk bij aan het hoge niveau van zichtbare kwaliteit in het interieur. De zorg voor het detail gaat zo ver dat ook aan de designers van de GT versie werd meegegeven dat gekozen moest worden uit stijlcodes ten behoeve van  finesse en elegantie. Uiterlijk vertoon in de ban doen en inzetten op stijlvol, chique en discreet.

In het interieur van de GT versie zien we dan ook koperkleurige, fijne, dubbele siernaden op het dashboard, de portierpanelen en de centrale armsteunen. We vinden ze ook terug op de comfortabele stoelen bekleed met Alcantara/kunststof bekleding, of optioneel met prachtig Mistral nappaleder.

Zodra de bestuurder comfortabel is geïnstalleerd, zal het fraaie, compacte stuurwiel meteen opvallen. Op het platte stuk onderop het stuur prijkt fier het GT logo in verchroomd staal en het wiel zelf is bekleed met nerf leer waar de koperkleurige sierstiksels weer terugkomen.

De zintuiglijke ervaring gaat echter nog verder. Zicht en gevoel worden gestimuleerd door magnifieke ‘Grey Oak’ decoraties op het dashboard en de portierpanelen. Deze elementen passen in de traditie van de topklasse en de moderne tendens om huiselijke elementen in de auto aan te brengen. De exclusieve touch van de internieurambiance van de GT bestaat uiteindelijk uit een enorme hoeveelheid details die de knowhow van het merk weerspiegelen op het gebied van comfort en luxe: chroom met satijnglans details in het interieur, rvs pedaalunit en voetsteun, rvs portierdrempels voor, vloermatten met koperkleurige sierstiksels, zwarte hemelbekleding en portierstijlen, enz.

Het exclusieve karakter wordt ook weerspiegeld door het instrumentenpaneel met digitaal gedeelte, dat in een speciale koperen kleur is uitgevoerd. Het zicht wordt verwend, maar ook de andere zintuigen worden aangesproken met de i-Cockpit® Amplify, een ware zintuig-stimulator! Met die bestuurdersruimte beschikt de nieuwe PEUGEOT 3008 GT standaard over een ware dirigent, die de rijbeleving versterkt. Dynamische details (met het Driver Sport pack), intensiteit van de verlichting, animaties van de schermen, instellingen van de geluidsfeer, verspreiding van subtiele geuren, mogelijkheid tot genieten van een massagesysteem van meerdere punten van het lichaam op de voorste plaatsen … aan alles is gedacht!

In de nieuwe PEUGEOT 3008 GT krijgt de gelukkige eigenaar een bijzondere zintuiglijke ervaring.

03-PEUGEOT_3008_1605STYP_211

Een dynamisch en uitgesproken exterieur
Het design van de buitenkant van de nieuwe PEUGEOT 3008 is bijzonder krachtig. Het heeft alle stijlcodes van een SUV en verrast door een krachtig statement en een harmonieus karakter. De verhoudingen zijn perfect, het ontwerp bezield. Bij de GT versie moesten de ontwerpers dan ook deze kwaliteiten als basis nemen om de juiste ‘dosering’ te behouden. Minimale wijzigingen om de harmonie te behouden, maar de nodige bijzonderheden toevoegen om de exclusiviteit van de versie te waarborgen.

De voorzijde heeft dan ook een exclusieve grille gekregen. De brede grille met chromen blokpatroon waarop in het midden trots het embleem van het merk prijkt in het midden, heeft een lijst die bij deze versie niet meer verchroomd is, maar een tweekleurige ‘sanded chroom’ look heeft. De exclusieve bumper met de full LED koplampen maakt het geheel af. De scherpe blik en de sportieve look van het front weerspiegelen de duidelijke persoonlijkheid van een trotse eigenaar. Een echte PEUGEOT! Een echte GT!

Het elegante profiel wordt onderstreept door rvs zijruitlijsten. Samen met de rvs lijst die over de lengte van het dak naar de spoiler achterop loopt, wordt zo het ruitoppervlak duidelijk en vloeiend omlijst. De carrosserietaille wordt hierdoor ook versterkt en laat verhoudingen zien die de auto optisch verlagen en sportiever doen ogen dan de meeste van zijn concurrenten. Met de verbrede wielkasten, 19’’ wielen, de smalle aluminium dakdragers met profiel en het koperen GT monogram op het voorste zijscherm maakt het profiel de nodige indruk! Zeker als het is uitgevoerd in de coupe franche lak! De nieuwe PEUGEOT 3008 GT komt daarmee in een andere wereld terecht, die van de bijzondere auto’s.

En dan ook nog een kleine aardigheid, die laat zien hoeveel zorg er is besteed aan detail door de ontwerpers: de LED-welkomverlichting (in de buitenspiegelkappen) die trots het embleem van het merk op de grond projecteert.

Op de achterkant zien we, behalve het GT-monogram op de klep, een dubbele, verchroomde uitlaat aan weerszijden van de bumper. Deze stijlelementen zijn perfect ingebouwd en ogen sportief chique en subtiel.

De nieuwe PEUGEOT 3008 GT Line: topklasse signatuur
Sinds anderhalf jaar baseert de modelopbouw van PEUGEOT zich op een zorgvuldige samenstelling waarbij een uitermate dynamische stijl en ambiance wordt gecombineerd met alle motoren, van de basisversies tot de meest krachtige. En zo is het transversaal GT Line aanbod ontstaan waarmee klanten kunnen genieten van een opmerkelijk afwerkingsniveau met een duidelijke persoonlijkheid, met motoren uit het middengamma.

Na de 108, 208, 2008, 308 en de 508 kan nu ook de nieuwe PEUGEOT 3008 profiteren van dit alternatief voor het gehele gamma motoren met uitzondering van de 1.6 BlueHDi 120, en uiteraard de 2.0l BlueHDi 180 S&S, die exclusief is voorbehouden aan de GT.

De GT Line heeft als basis van afwerking- en uitrustingsniveau het niveau 3 Allure en voegt daar een aantal elementen van de GT versie aan toe. Zo zien we aan de buitenkant – naast de GT line badge op de voorste zijschermen en de achterklep:

– de speciale voorbumper met full LED koplampen en de GT grille;
– de rvs zijruitlijsten;
– dubbele verchroomde uitlaatpijpen;
– standaard het ‘Black Diamond’ dak;
– de mogelijkheid om te kiezen voor de optie coupe franche lak

De GT Line versie heeft bovendien tweekleurig matte 18’’ lichtmetalen velgen met diamantglans en Perla Nera zwarte buitenspiegelkappen (verchroomd op de GT).

In de auto zien we de sportieve en geraffineerde sfeer van de GT terug (met name de koperkleurige sierstiksels vallen op), met uitzondering overigens van de ‘Grey Oak’ elementen, de alcantara stoelbekleding en de verschillende details en lijsten die verchroomd met satijnglans zijn gebleven. De gelukkige eigenaar kan ook standaard genieten van de i-Cockpit® Amplify die voor iedereen het nodige comfort en plezier geven.

Met de GT en de GT Line versies getuigt de nieuwe PEUGEOT 3008 van zijn ambitie om alle inzittenden een sportief gevoel te bieden in een chique en geraffineerde sfeer …

Een weerspiegeling van hun eigen persoonlijkheid! Beide versies zijn leverbaar vanaf de marktintroductie van het model en maken de nieuwe SUV van PEUGEOT een van de meest aantrekkelijkste modellen op de markt voor wat betreft voorkomen en technologie.