Renault Sport Formula One Team heeft de definitieve kleurstelling onthuld voor de FIA Formule 1-kampioenschap 2016.

Tijdens een uniek evenement in de Docklands in Melbourne heeft het team zijn kenmerkende kleuren getoond: goudgeel en zwart. De genodigden konden de R.S.16 eerst letterlijk zien surfen op de golven van het strand van Boat Harbour Park, vlakbij Sydney!

Renault_76423_global_en

Samen met de Australische professionele surfster Ellie-Jean Coffey namen de rijders van het Renault Sport Formula One Team Kevin Magnussen en Jolyon Palmer maandag deel aan de opnames, in de aanloop naar de Grand Prix van Australië. De auto – een showcar, voor wie zich afvraagt of hij wel op tijd droog zal zijn voor de wedstrijd op zondag – werd door middel van een op maat gemaakt harnas op een 7,5 m lange plank bevestigd. Hij werd naar de Stille Oceaan gebracht en werd daar losgelaten om zijn eerste golven te trotseren.

“We zouden in Melbourne onze nieuwe kleurstelling onthullen, maar we wilden het op een andere manier aanpakken”, zei Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing. “We nemen deel aan het F1 om zo veel mogelijk punten te scoren op het circuit, maar we krijgen ook graag aandacht van de buitenwereld. Daarom hebben we dit idee bedacht. Voor zover we weten is dit de eerste surfende F1-auto ooit! Dit past perfect bij de Australische sfeer, maar nog meer bij de zin voor avontuur die de recentste modellen uit het Renault-gamma kenmerkt, waaronder Captur en Kadjar.”

Renault_76432_global_en

Renault_76424_global_en

Renault_76430_global_en

“Zwart en Siriusgeel zijn al jarenlang de merkkleuren van Renault, maar ze maken ook deel uit van het erfgoed van Renault Sport. De RS01, de eerste door Renault ontwikkelde F1 uit 1977, was in deze kleuren gehuld. Onze recentste kleurstelling is een knipoog naar die fantastische wagen. We hebben voor matte kleuren gekozen als verwijzing naar de matwitte kleur die beschikbaar is voor Renault Clio R.S. Trophy en om de voortdurend sterker wordende band tussen Renault Sport Cars en Renault Sport Racing te benadrukken.”

“We hebben ook enkele moderne accenten toegevoegd om de R.S.16 te laten opvallen. De metaalkleuren zullen tijdens de nachtelijke races de lichten weerkaatsen, het ‘diamant’-motief achteraan de auto vertegenwoordigt onze nieuwe identiteit en de goudkleurige reflecties staan voor onze hoge ambities.”

“We zijn bijzonder enthousiast over de look van de auto en we hopen dat u evenveel van de video zal genieten als wij plezier hebben gehad aan de opname ervan!”