Met de lancering van de volledig nieuwe Hyundai i20 bouwt Hyundai voort op het succes in het B-segment. Een pad dat werd geëffend  door de eerste generatie Hyundai i20 en diens voorganger de Hyundai Getz. Sinds 2002 verkocht Hyundai in Europa bijna een miljoen eenheden van deze modellen.

‘Bestseller’ in Europa
De huidige Hyundai i20 is een van de ‘bestsellers’ van Hyundai. Met de nieuwe generatie Hyundai i20  –  die groter, breder, maar ook lager is dan zijn voorganger en daardoor niet alleen meer volwassen oogt, maar dat ook feitelijk is – verwacht Hyundai dit succes te kunnen overtreffen.

De Hyundai i20 is een volledig nieuwe auto die op een nieuw platform wordt gebouwd. Het design is geëvolueerd tot Fluidic Sculpture 2.0. De vormgeving is strak, volwassen en eigentijds. Daarmee past de nieuwe Hyundai i20 perfect in de lijn die eind vorig jaar is ingezet bij de introductie van de nieuwe en zeer succesvolle Hyundai i10.

Krachtige uitstraling
De nieuwe Hyundai i20 straalt kracht uit. De met chroom omrande hexagonale grille is verlaagd en geeft de voorzijde van de auto samen met de fraaie lichtunits, die voorzien zijn van speciale projectielampen, LED-dagrijverlichting én LED-stadslichten, een robuuste uitstraling. De 4.035 mm lange carrosserie is simpel en duidelijk vormgeven,waarbij de gesculptuurde panelen en getailleerde omlijsting bij de portieren het krachtige aanzicht van de nieuwe Hyundai i20 extra accentueren. Bij de achterzijde van de nieuwe Hyundai i20 valt de pianozwarte C-stijl op, waardoor de daklijn lijkt te zweven. De stijlvol om de carrosserie ‘gevouwen’ lampunits zijn voorzien van een boomerangvormig LED-design.

Ontworpen en ontwikkeld in Europa
De nieuwe Hyundai i20 is volledig ontwikkeld en ontworpen in het designcentrum van Hyundai in Rüsselsheim, Duitsland. Doordat de nieuwe Hyundai i20 met 2.570 mm (45 mm langer dan zijn voorganger) een zeer lange wielbasis heeft en een brede carrosserie, profiteren bestuurder en passagiers optimaal van de royale binnenafmetingen die uitstekend in balans zijn voor zowel de voor- als de achterpassagiers. Niet voor niets heeft de nieuwe Hyundai i20  het ruimste interieur in zijn klasse. Ook de goed toegankelijke bagageruimte van 320 liter is royaal. Daardoor is de nieuwe Hyundai i20 een prettige en comfortabele reisauto voor vijf personen en hun bagage.

Uniek panoramisch zonnedak
Uniek in zijn klasse is het grote panoramische zonnedak, dat het gevoel van ruimtelijkheid voor de bestuurder en passagiers van de nieuwe Hyundai i20 extra verhoogd. Het panoramische zonnedak kan bovendien volledig worden geopend,  waardoor de cabine binnen een oogwenk kan worden gevuld met natuurlijk licht en frisse lucht. Andere in het oog springende zaken van de nieuwe generatie Hyundai i20 zijn een geavanceerde achteruitrijcamera en fraai vormgegeven LED-verlichting in de lichtunits voor- en achter.

Productie in Turkije
De productie van de nieuwe Hyundai i20 vindt plaats in de moderne Hyundai-fabriek in Turkije, die vorig jaar een fikse update ten waarde van een half miljard euro heeft gekregen. In deze productiefaciliteit (HAOS) wordt ook de populaire Hyundai i10 gemaakt.

Meer details van de nieuwe Hyundai i20 worden vrijgegeven in de aanloop naar de officiële introductie op de Mondial de l’Automobile 2014 in Parijs in Oktober.

New-Generation-i20_Front New-Generation-i20_Rear New-Generation-i20_Roof