Dunlop onthult binnenkort de TT100 GP Radial, een band speciaal ontwikkeld voor de steeds populairder wordende retrobikes. De onthulling vindt, geheel in stijl, plaats tijdens de Classic TT Races, die starten op 17 augustus tijdens de Isle of MAN TT. Het is op dit beruchte circuit waar een motor op Dunlops 50 jaar geleden voor het eerst het parcours aflegde met een gemiddelde snelheid boven de 160 km per uur.

De TT100 GP Radial is Dunlop’s nieuwste band voor één van de snelst groeiende segmenten in de Europese motorfietsmarkt. Het retro sport roadster segment, met spelers als de BMW R NineT, Yamaha XSR en de Kawasaki Z900RS, biedt liefhebbers de unieke combinatie van state-of-the-art technologie verpakt in een heritage design.

Veel rijders in dit segment kiezen nu voor banden met een modern ontwerp, zoals Dunlop’s RoadSmart III voor het betere tourwerk of de nieuwste SportSmart TT voor incidenteel circuitrijden. Steeds meer eigenaren van een retrobike zijn echter op zoek naar een band die niet alleen topprestaties levert, maar ook de authentieke looks heeft die past bij de uitstraling van hun motorfiets.

De nieuwe Dunlop TT100 GP Radial 6

Isle of Man TT
Het design van de nieuwe TT100GP Radial is geïnspireerd op het grootste succes dat Dunlop heeft behaald in haar motorsportgeschiedenis. Dunlop is namelijk het meest succesvolle bandenmerk in de geschiedenis van de Isle of Man TT, en behaalde tijdens de 2019-editie meer overwinningen dan welke ander bandenmerk ook. 50 jaar geleden was het coureur Malcolm Uphill die met zijn Triumph Bonneville op Dunlop K81 productiebanden voor het eerst het 60 km lange bergcircuit aflegde met een gemiddelde snelheid van (net) meer dan 160 km per uur. De band, die sinds het verbreken van het record de toepasselijke naam TT100 draagt, is nog steeds in productie en speciaal bedoeld voor klassieke motorfietsen.

De nieuwe Dunlop TT100 GP Radial 7

Moderne technologie met heritage looks
De nieuwe Dunlop TT100 GP Radial combineert het design van de TT100 van toen met de technologie van nu, om het meeste uit moderne retrobikes te halen. Het klassieke profiel is doorontwikkeld om de stijfheid te verhogen en de precisie in bochten te verbeteren. De grootste wijziging ten opzichte van de aloude TT100 is de geheel nieuwe radiaalstructuur die voor meer stabiliteit zorgt.

De voorband heeft een moderne constructie waardoor de retrobike gemakkelijker te hanteren is. Dunlop heeft zich bij de ontwikkeling met name gericht op optimale feedback bij het rijden in stedelijke gebieden.

De achterband heeft de bekende JLB-constructie (Jointless Belt) van Dunlop voor een extra soepele en stabiele wegligging. De JLB-constructie wordt ook toegepast in de nieuwste hypersportbanden van Dunlop. Moderne retrobikes hebben namelijk veelal dezelfde ophanging en motoren als hun modern gestylde broers. Het rubber van de Dunlop TT100 GP Radial bevat silica voor een nog betere grip, ook onder koudere omstandigheden.

De Dunlop TT100 GP-reeks omvat nu twee maten voorbanden en vier maten achterbanden. Dit portfolio is geschikt voor meer dan 60 verschillende motorfietsen van 16 verschillende fabrikanten. Of het nu gaat om een klassiek, getunede motorfiets, of een nieuwe retrobike, de Dunlop TT100 GP Radial biedt ze de looks én performance die het beste bij ze past.

De onthulling van de nieuwe Dunlop TT100 GP Radial vindt plaats tijdens de Classic TT Races, die starten op 17 augustus op het beruchte en uitdagende Isle of Man-circuit.

Over Dunlop
Dunlop is één van ’s werelds meest toonaangevende bandenfabrikanten die banden ontwikkelt, produceert en levert voor auto’s, bedrijfswagens en motorfietsen, alsmede voor offroad- en industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu.