BMW Motorrad breidt de F Serie uit met de nieuwe BMW F 800 R. Het nieuwste model in de reeks van karaktervolle tweecilinders verrast met zijn dynamische prestaties, sublieme wendbaarheid en sportieve uitstraling. Dankzij de krachtigere twin-motor, nieuwe technologie en verbeterde ergonomie staat de F 800 R garant voor extra rijplezier en comfort voor lange afstanden. Net als alle BMW motorfietsen is hij standaard uitgerust met ABS. De nieuwe BMW F 800 R staat vanaf 7 februari bij de BMW Motorrad dealer. 

P90167198_highRes

De veelzijdige BMW F 800 R is voorzien van dezelfde, pittige twin-motor als zijn voorganger. De vloeistofgekoelde 798 cc tweecilinder met elektronisch geregelde brandstofinjectie is op diverse punten verbeterd en levert nu 66 kW (90 pk) vermogen bij 8.000 t/min. Het koppel van 86 Nm bij 5.800 t/min is even indrukwekkend. De eerste en tweede versnelling van de zesversnellingsbak kregen kortere overbrengingsverhoudingen en dragen bij aan de enorme trekkracht, de onmiddellijke respons en het gunstige brandstofverbruik van de BMW F 800 R.

P90167211_highRes

Meer rijplezier, nog veiliger.
De wendbaarheid en het rijplezier zijn geoptimaliseerd door het gebruik van nieuwe technieken. Zo is de voorwielophanging nu voorzien van een upside-down voorvork met een verbeterde torsiestijfheid, terwijl het hydraulische remsysteem met dubbele schijven en radiale remklauwen een indrukwekkende stopkracht garandeert. Het comfort is verbeterd door aanpassingen aan de ergonomie. De zitting van de BMW F 800 R is nieuw ontworpen en 10 millimeter verlaagd tot 790 mm. Het nieuwe stuur en de aangepaste voetsteunen optimaliseren de zitpositie zodat de F 800 R ook over uitstekende toerkwaliteiten beschikt. Geheel in lijn met het Safety 360°-principe van BMW Motorrad is de F 800 R standaard voorzien van ABS. Optioneel zijn innovatieve systemen zoals Automatic Stability Control (ASC) en Electronic Suspension Adjustment (ESA).

P90167214_highRes

Dynamisch en karaktervol. 
De uitstraling van de BMW F 800 R is uitgesproken sportief. Het design valt op door zijn nieuw ontworpen wielen, spatborden en zijpanelen, terwijl de nieuwe symmetrische koplamp en een reeks nieuwe, frisse kleuren bijdragen aan het dynamische karakter van de BMW F 800 R.