Het eerste volledig elektrische model van Fiat Professional wordt verkrijgbaar in alle koetswerkversies en met dezelfde laadvolumes als de conventionele Ducato (10 tot 17 kubieke meter). De Ducato Electric heeft het hoogste laadvermogen op de markt, tot 1.950 kilogram, en zal een actieradius van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus), een maximumvermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 280 Nm krijgen. In de loop van 2020 wordt hij in de showrooms van Fiat en Fiat Professional verwacht.

De Ducato Electric wordt ontworpen en ontwikkeld op basis van een specifieke en gedetailleerde studie naar de manier waarop klanten hun voertuigen daadwerkelijk gebruiken. De gegevens, die gedurende een jaar werden verzameld, bevestigden dat de markt al een ‘BEV-attitude’ heeft in termen van gebruik, wegen, dynamiek en prestaties.
Professionals uit specifieke sectoren zijn nu al geschikt als ‘early adopters’ van deze EV-technologie, zeker gezien de groei in online commercie, post- en koerierdiensten, en de algemene behoefte om de toegang tot stadscentra te verzekeren op een moment dat conventionele voertuigen steeds vaker worden geweerd vanwege van hun schadelijke uitstoot. De Ducato Electric zal samen met de CNG/biogasgasvariant, de Ducato Natural Power, het alternatieve aanbod vormen.

Middels pilot-projecten met enkele grote industriële klanten wordt de ontwikkeling van de Ducato Electric ondersteund. Zo konden de specifieke behoeften worden geïdentificeerd waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de individuele personalisering en configuratie. Met deze benadering wil Fiat Professional complete elektrische mobiliteitsoplossingen aanbieden op basis van de studie naar de energiebehoeften. Op die manier worden alle toepassingen gedekt en zijn er oplossingen variërend van voertuigen tot infrastructuur, zonder daarbij de talloze diensten uit het oog te verliezen die de nieuwe en continu evoluerende mobiliteitsscenario’s vereisen.
Om die reden zal de Ducato Electric niet alleen leverbaar zijn in verschillende versies en met verschillende laadconfiguraties, maar ook een moduleerbare batterij-inhoud hebben met een actieradius van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus).
Dat alles gaat samen met indrukwekkende prestaties: de snelheid wordt begrensd op 100 km/u voor een optimaal energiegebruik, het maximumvermogen bedraagt 90 kW en het maximumkoppel 280 Nm. Bovendien gaat de nieuwe elektrische aandrijving niet ten koste van de grootste troef van de Ducato: zijn onovertroffen laadvolume van 10 tot 17 kubieke meter en zijn laadvermogen tot 1.950 kilogram, een record in deze klasse.
Zo beantwoordt hij perfect aan het Ducato-mantra van ‘meer technologie, meer efficiëntie, meer waarde’ om klanten een emissievrije variant van een van de meest efficiënte en veelzijdige bestelwagens te bieden.

De nieuwe 100% elektrische Fiat Ducato Electric wordt het kernproduct van Fiat Professional in het segment van de elektrische voertuigen.