• Nieuwe uitvoering van krachtige benzineversie kost 28.400 euro

Nissan breidt het aanbod van de Pulsar uit met de nieuwe GT-uitvoering. Deze versie kenmerkt zich door zijn extra sportieve uitstraling en is uitsluitend leverbaar in combinatie met de krachtige DIG-T 190 turbobenzinemotor. De Nissan Pulsar DIG-T 190 GT is per direct te koop en kost 28.400 euro.

Met de nieuwe GT-uitvoering wordt het sportieve karakter van de Nissan Pulsar extra benadrukt. Hij onderscheidt zich met zijn 18-inch lichtmetalen wielen, zwart omrande koplampen en verchroomde uitlaatsierstuk. In het interieur zijn het dashboard en de deurpanelen voorzien van accenten in carbon-look. De bekende Pulsar-stoelen maken plaats voor speciale GT-zetels met lederen bekleding. Het stuurwiel, de pookknop, de stoelbekleding en de deurpanelen zijn dubbel wit gestikt.

Nissan-Pulsar

De Nissan Pulsar DIG-T 190 GT is gebaseerd op de meest luxe Tekna-uitvoering. Dat betekent dat de uitrusting zeer compleet is, met onder meer het multimediasysteem NissanConnect, het omvangrijke veiligheidspakket Nissan Safety Shield en full LED-koplampen.

De 1,6-liter DIG-T turbobenzinemotor levert een vermogen van 140 kW (190 pk), terwijl het maximumkoppel van 240 Nm al bij 1.600 t.p.m. voorhanden is. De sprint van 0 naar 100 km/u vergt slechts 7,7 seconden. De DIG-T 190 is gekoppeld aan een handbediende zesversnellingsbak en is met een gemiddeld verbruik van 5,9 l/100 km opvallend spaarzaam. De CO2-uitstoot van deze Euro 6-motor is vastgesteld op 138 g/km (volgens NEDC).

De orderboeken van de nieuwe Nissan Pulsar DIG-T 190 GT zijn per direct geopend.