Hyundai heeft vandaag de eerste designimpressie vrijgegeven van zijn nieuwe compacte crossover, de compleet nieuwe Hyundai Tucson. De opvolger van de Hyundai ix35 wordt tijdens de Autosalon van Genève in maart voor het eerst aan het publiek getoond.

De legendarische Hyundai Tucson maakt zijn rentree als naam van de nieuwe crossover van Hyundai. Volgens Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group, een logische keuze.

Hyundai-Tuscon-teaser

Tucson geeft impuls aan wereldmerk Hyundai
De topdesigner: ‘De Hyundai Tucson heeft Hyundai naam en faam gebracht. De nieuwe compacte crossover geeft een belangrijke impuls aan het wereldmerk Hyundai.’

‘De Hyundai Tucson heeft een trots, stoer en atletisch voorkomen en straalt zelfvertrouwen uit. Het ontwerp is spraakmakend en karakteristiek. De proporties zijn stoutmoedig. Het lijnenspel krachtig. De sterke en sportieve looks van de nieuwe Hyundai Tucson worden versterkt door zijn silhouet in combinatie met de gladde karakterlijn. De koplampunits en de met chroom omlijste zeshoekige grille geven de auto een expressief en sterk voorkomen.’

Grote naam met Hyundai Santa Fe en Tucson
Hyundai heeft naam en eer hoog te houden. Met de Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson heeft Hyundai sinds het begin van de 21ste eeuw meer dan een miljoen eenheden in Europa verkocht. Met de nieuwe Hyundai Tucson verwacht Hyundai zijn marktaandeel in het segment verder te kunnen uitbreiden.