Editie 39 van de Dakar (02-14 januari 2017) zal in drie landen worden gereden. Als eerste Paraguay, die zijn debuut zal maken in deze route van de Dakar. Vervolgens zal er een lang gedeelte plaatsvinden in Bolivia voordat de rally verhuist naar de wisselende terreinen van het trouwe gastland van Zuid-Amerika; Argentinië….

Dit jaar verwelkomen we een nieuw gastland. In 2017 is dit Paraguay. De Paraguyaanse hoofdstad Asunción  heeft de eer om de start en het vertrek van honderden voertuigen te organiseren. Paraguay heeft al een voorproefje van rally actie meegekregen tijdens de Desafío Guaraní. Maar nu zal het land de sensatie voelen van dé grote start en de vreugde van het aanmoedigen van de deelnemers die met hun 9.000km reis beginnen, waarvan de helft van de route zal bestaan uit sensationele ongekende routes en terreinen.

Na een korte omweg in Argentinië, zal de rally richting Bolivia gaan, voor het 4e jaar op rij.  Dit keer met een meer diepgaande verkenning van de verschillende regio’s. Met vijf stages in Bolivia, zullen de deelnemers en hun crew moeten afzien aan bijvoorbeeld de oevers van Lake Titicaca, en genieten van een rustdag (op bijna 4.000m hoogte boven de zeespiegel) in de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld, La Paz.

14616136485988

De tweede week vindt plaats in Argentinië met een accent van wendingen, bochten en contrasterend terrein. Dit is de negende keer dat de Dakar ons door Argentinië voert. De loyaliteit van de Argentijnse supporters zullen, wederom, deelnemers en hun crew helpen bij het behalen van het uiteindelijke doel van hun avontuur. De derde hoofdstad die op de route 2017 ligt, Buenos Aires,  zal de finish voor de 5e organiseren.

Route Le Dakar 2017