Maanden heeft de crew van het Dakar Press Team gewerkt aan de Dakar auto’s, die het team inzet voor de persexpeditie rondom Le Dakar 2014. Werkelijk ieder schroefje werd onder de loep genomen, met als doel een aantal zeer betrouwbare off roaders te verschepen naar Latijns Amerika.

En afgelopen week was het dan zover. Donderdag jl. stond de technische keuring van de Volkswagen Amarok Dakar Proto (# 1012), de Toyota Landcruiser Extreem Dakar (# 1013)  en de Audi Q7 (# 1014) op de agenda.

Terwijl Paul & Janine Goss samen met teamcaptain Léon Jansen eerst nog de persconferentie van ASO in Parijs bezochten, reden Peter & Mick Molthoff, samen met Geert Warmedam de drie voertuigen naar Le Havre. De barre tocht, compleet met een dik pak sneeuw eindigde om 9 uur ’s morgens in Le Havre. Direct werden de voertuigen aangeboden aan de officials van ASO voor de keuring. Vlekkeloos werden de procedures doorlopen, waarna de vloot in de middag op de kade voor inscheping werd geparkeerd.

Dat dit jaar de 4×4’s van het Dakar Press Team er bijzonder goed verzorgd uitzien, is ook de hof fotograaf van ASO opgevallen. Op dakar.com wordt het persbericht van de Dakar organisatie versterkt door een rij op de kade geparkeerde voertuigen, met daarbij in focus de VW Amarok Dakar Proto. En daar zijn wij dan best wel een beetje trots op.

Foto’s: “In focus” door DPPI, overige foto’s Dakar Press Team

 D-Day for Dakar Press Team 16
D-Day for Dakar Press Team 17
D-Day for Dakar Press Team 18
D-Day for Dakar Press Team 19
D-Day for Dakar Press Team 20