De CUPRA Ateca is uniek, verfijnd en levert topprestaties. Daarmee is hij dé perfecte eerste auto van het nieuwe performance-merk CUPRA. Onder zijn sportieve uiterlijk schuilt een stijlvol interieur en een 221 kW/300 pk sterke 2.0-liter TSI-benzinemotor. 

Het hart van iedere CUPRA is zijn motor. Daarom is de CUPRA Ateca uitgerust met een krachtige en soepele 2.0 TSI turbobenzinemotor die 221 kW/300 pk en 400 Nm levert. Zijn maximale vermogen levert de viercilinder tussen 5.300 en 6.500 tpm. Het enorme koppel van de tweeliter komt vrij bij 2.000 tpm en houdt aan tot 5.200 tpm. De 1.615 kg wegende CUPRA Ateca accelereert daarmee in 5,2 seconden van stilstand naar 100 km/u en klokt een topsnelheid van 247 km/u.

Cupra perst 300 PK uit 2.0 TSI 7

Altijd met DSG-transmissie
Schakelen gebeurt in de CUPRA Ateca via een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Die draagt niet alleen bij aan een snelle acceleratie, maar ook aan een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Gemeten volgens de nieuwe WLTP-methode komt het gemiddelde verbruik uit op 7,4 liter/100 km wat overeenkomt met een CO2-waarde van 168 g/km.

Standaard 4Drive
Kracht is niets zonder controle, dus maakt de CUPRA Ateca standaard gebruik van 4Drive vierwielaandrijving. Het systeem analyseert constant de wegcondities en kijkt daarbij naar de snelheid van de auto, de snelheid van ieder afzonderlijk wiel, de positie van het stuur, de rijstijl van de bestuurder en de gekozen rijmodus. Op basis daarvan verdeelt 4Drive snel en soepel de benodigde kracht over de wielen, zodat de CUPRA Ateca onder alle omstandigheden optimaal presteert.

Cupra perst 300 PK uit 2.0 TSI 8

Adaptieve demping
De CUPRA Ateca heeft een onafhankelijke voorwielophanging met MacPherson-veerpoten, een multilink achterwielophanging en Dynamic Chassis Control. De bestuurder kan kiezen uit zes rijmodi: Comfort, Sport, Individual, Snow, Off-Road en CUPRA. Die hebben niet alleen effect op de instelling van het adaptieve onderstel, maar ook op de motorrespons, de motorsound en het schakelgedrag van de automatische transmissie.

Achter de exclusieve 19 inch lichtmetalen velgen (standaard) van de CUPRA Ateca gaan grote remschijven met zwarte remklauwen schuil. De schijven hebben op de vooras een diameter van 340 mm en zijn op de achteras 310 mm groot. Wie kiest voor het optionele Brembo pack krijgt 370 mm Brembo-remmen met eveneens zwarte Brembo-remklauwen.