• Corvette Z06 Coupe en Convertible trokken veel aandacht
  • Bijna 400 Corvettes uit diverse Europese landen verzameld in Zuid Limburg
  • Corvette ‘passing by’ Ronald McDonaldhuis Kindervallei in Geulhem

Afgelopen weekend waren de fraaie tuinen van het Holland Casino in Valkenburg het decor van FAME, het jaarlijkse internationale Corvette-event. Gedurende de drie dagen maakten bijna 400 Corvettes hun opwachting, afkomstig uit Nederland, België, Luxemburg, Engeland, Ierland en Duitsland. Dit jaar twee opvallende primeurs: een Corvette Z06 coupe en een Corvette Z06 convertible.

Sinds 2003 wordt ieder jaar in het tweede weekend van juli in Valkenburg FAME georganiseerd, één van de grootste Corvette-happenings in Europa. Ook dit jaar reisden weer honderden eigenaren van Corvettes uit Nederland en ons omringende landen af naar Zuid Limburg.

Corvette-Fame 2015

Corvette-Fame 2015

Corvette-Fame 2015

Naast de honderden Corvettes van alle generaties waren ook de twee meest recente versies te bewonderen: de razendsnelle Corvette Z06 coupe en Corvette Z06 convertible. Daarnaast waren er stands met miniatuurmodellen, gereedschappen, onderdelen en kleding, met als gemeenschappelijke noemer: Corvette. Op vrijdagavond stonden onder grote belangstelling vele Corvettes opgesteld in het centrum van Valkenburg, terwijl op zaterdag diverse rondritten werden gereden rond Valkenburg a/d Geul.

‘passing by’ langs Ronald McDonaldhuis Kindervallei
Op zondagmorgen reden de Corvettes op speciaal verzoek langs het Ronald McDonaldhuis Kindervallei in Geulhem, waar de jeugdige patiëntjes ruim de tijd kregen om de vele iconische Amerikaanse sportwagens konden bewonderen. “Ik heb enkel lachende gezichten gezien van de kinderen,” zegt Jonny Bens namens FAME. “Het organisatieteam kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Alleen al op zaterdag hadden we meer Corvettes dan vorig jaar gedurende drie dagen.”

Jonny Bens Photography

Jonny Bens Photography

Jonny Bens Photography

Corvette-importeur Adriaan de Vries was ook afgereisd naar Zuid Limburg, met de opvallende Corvette Z06 Coupe en zei: “Natuurlijk fantastisch om al die Corvettes bij elkaar te zien, en ook nog eens uit diverse landen. FAME toonde ook dit jaar weer de grote populariteit aan van deze iconische Amerikaanse sportwagen, een populariteit die met de nieuwste modellen en uitvoeringen alleen nog maar zal groeien.”