Handtekeringen zetten als actie voor het goede doel

De teams die deelnemen aan de Scandinavië Expeditie steunen hiermee Trees for All, een stichting die bomen plant in de Filippijnen waardoor de uitlaatgassen gecompenseerd worden.

Voor de tocht van 8500 km in een oude wagen worden er 10 bomen geplant. Deze bomen zorgen niet alleen voor de compensatie van de CO2 uitstoot, maar ook voor het behoud van de bossen en werkvoorziening van de lokale bevolking. Tevens kunnen zij leven van de vruchten die aan de bomen groeien.

Team bij hun gepimpte barrel

Naast het steunen van Trees for All koppelen de teams ook nog een eigen goede doel aan deze tocht. Zo zijn er teams die voor grote stichtingen rijden zoals voor KIKA en KWF, maar ook voor stichtingen uit eigen dorp en er is ook een team die rijdt voor de stichting van hun gehandicapte dochter, allen erg mooie gebaren.

Al maanden voor vertrek zijn deze teams bezig met het verzamelen van donaties en het opzetten van allerlei acties. Zo is er een team die dagen lang auto’s heeft gewassen, koffie heeft verkocht aan fietsers, hun wagen vol handtekeningen en wensen heeft laten zetten tegen een kleine bijdrage. Een team heeft een silent disco georganiseerd en er zijn benefietavonden gehouden.

Niet alleen de reis is geweldig ook de voorbereidingen zorgen voor een mooie aanloop van de daadwerkelijke tocht!

Handtekening zetten als actie voor het goede doel