29.09.2017-01.10.2017 IDM Finale - Wilhelm Herz Memorial - IDM - Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft

Van 2001 tot 2004 kreeg de internationale BMW Motorrad BoxerCup racefans op de banken als voorprogramma van MotoGP en Superbike World Championship weekeinden. Nu brengt BMW Motorrad de boxerkrachtbron terug in de motorsport. De nieuwe BMW Motorrad BoxerCup start nog dit jaar, met op de kalender een wedstrijd op het TT Circuit in Assen (8 en 9 september).

30 coureurs nemen het tegen elkaar op met identieke BMW R nineT Racer motorfietsen die zijn gemodificeerd voor het circuit. De start van de BoxerCup is in het weekeinde van 23 en 24 juni als onderdeel van ADAC Classic op de Sachsenring. De overige races in 2018 zijn gekoppeld aan de wedstrijden van het Internationale Deutsche Motorrad Meisterschaft (IDM).

Comeback BMW Motorrad BoxerCup in 2018 8

“Een gelijk speelveld met identieke machines, met een combinatie van stijl en individualiteit. We kijken ernaar uit om de BMW Motorrad BoxerCup nieuw leven in te blazen en het publiek laaiend enthousiast te maken met het geluid van de boxerkrachtbron”, stelt Henning Putzke, Hoofd van BMW Motorrad Deutschland.

De reglementen beloven sensationele actie, waarin de rijder het verschil maakt tussen winnen of verliezen. De coureurs hebben een BMW R nineT Racer met een lucht-/oliegekoeld 1.170 cc boxerblok met een vermogen van 81 kW (110 pk). De raceversies hebben identieke specificaties met onder meer een aangepaste voorvork en dempers van Wilbers, andere cilinderkopcovers, motorblokspoilers en achterpanelen van Ilmberger, een sportschokdemper achter en een titanium uitlaat van Akrapovič. Tevens zijn de fietsen voorzien van BMW Motorrad ABS met racesoftware, Brembo remblokken, een high-end stuurdemper van Müller Präzision en uniforme Metzeler banden.

Comeback BMW Motorrad BoxerCup in 2018 9

Alle deelnemende motorfietsen worden geprepareerd bij BMW Motorrad Centre in München. Zijstandaard, spiegels, nummerplaathouders, richtingaanwijzers en verlichting worden verwijderd. Na afloop van het raceseizoen zijn de machines echter weer in originele staat terug te brengen voor gebruik op de straat.

Om er zeker van te zijn dat alle deelnemers dezelfde kansen hebben zijn geen andere technische aanpassingen toegestaan buiten degene die in München zijn uitgevoerd, afgezien van optische modificaties aan het lakwerk of bestickering. Alle technische componenten en slijtagedelen zijn precies gespecificeerd en gereguleerd. Tuning is op geen enkele manier toegestaan.

Het startveld voor de BMW Motorrad BoxerCup biedt plek voor 30 deelnemers. Verder zijn er twee VIP-machines beschikbaar voor vermaarde gastrijders. De deelname is mogelijk voor rijders van 18 jaar en ouder in het bezit van een nationale racelicentie (B of hoger) of een vergelijkbare licentie van een andere FIM federatie. Aanschaf van een speciale BoxerCup versie van de BMW R nineT Racer is een andere voorwaarde voor deelname. Kopers kunnen kiezen uit vier verschillende performance pakketten. Een basispakket met alleen de motorfiets tot aan een VIP pakket, inclusief transport en opslag van de motor, verzekering, catering in raceweekeinden en andere privileges. BMW Motorrad maakt het ook mogelijk de racer voor het hele seizoen 2018 te huren. Aanmelding is mogelijk via onderstaande link.

Comeback BMW Motorrad BoxerCup in 2018 10
29.09.2017-01.10.2017 IDM Finale – Wilhelm Herz Memorial – IDM – Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft

De seizoenstart van de BMW Motorrad BoxerCup is tijdens de ADAC Classic op de Sachsenring in het weekeinde van 23 en 24 juni. In totaal zijn er zes wedstrijden. Ronde twee is op 7/8 juli in Zolder, België, gevolgd door races op Schleiz (28/29 juli), op de Lausitzring (25/26 augustus) en op het legendarische TT Circuit in Assen, Nederland (8/9 september). De finale vindt plaats op 29/30 september op Hockenheim in Duitsland.

Alle informatie over de BMW Motorrad BoxerCup en het registratieformulier is online te vinden op: bmw-motorrad.de/boxercup