Bavaria City Racing Moscow 2008, Nico Rosberg, Williams. credit: Frits van Eldik Fotografie

City Racing Rotterdam 2015, wat gepland staat voor 30 Aug. as, gaat voor het eerst na 10 edities  niet door : Organisator hoopt op nieuwe sponsors voor 2016

De organisator van City Racing, Rotterdam Racing B.V., opgericht in 2005 door Herman Vaanholt en Robert Heilbron, heeft aangegeven dat er in 2015 geen City Racing Rotterdam zal plaatsvinden vanwege de slechte sponsormarkt. De afgelopen maanden zijn er vele potentiele sponsoren benaderd en is er nauw overleg geweest met de gemeente Rotterdam, maar er is geen partij die echt haar mouwen wil opstropen.

Bavaria City Racing Moscow 2008, Nico Rosberg, Williams. credit: Frits van Eldik Fotografie

 

‘’We hebben er echt alles aan gedaan om City Racing in 2015 van de grond te krijgen, dat is tot op heden niet gelukt. Het is  zeer jammer want er gaat veel verloren als het niet doorgaat. Per City Racing evenement wordt er, naast het evenement, 15 miljoen euro uitgegeven in Rotterdam en het evenement krijgt van de bezoeker een ruime 8,  zoals gebleken is uit de enquêteresultaten van 2014. Ook gaan tientallen miljoenen Euro’s aan (internationale) exposure voor Rotterdam verloren. Afgelopen jaar is Rotterdam met Max Verstappen en Räikkönen meerdere malen op oa CNN, CNBC en op de hoofdpagina van Scuderia Ferrari F1  geweest. Echter City Racing is een kostbaar evenement en sponsoring is noodzakelijk om onder andere de inzet van beveiliging, verkeerregelaars  en de bouw van het circuit te kunnen bekostigen.  Mochten partijen nog (hoofd)sponsorbudget vrij kunnen maken voor 2015 of 2016 ev. (Indicatie is  Eur 500.000 voor de naamgever en circa 50% van alle exposure op het evenement) stuur me  een email op robert@rotterdamracing.com” aldus Robert Heilbron.  Het evenement is  tien jaar lang succesvol georganiseerd en Heilbron heeft de Formule 1 sinds bijna twintig jaar weer in 2005 onder de naam ‘’Monaco aan de Maas’’ naar Nederland gebracht.  Ook initieerde hij en was hij mede organisator van Moscow City Racing.

City Racing Rotterdam zal in 2016 weer georganiseerd worden en wellicht in een iets ander jasje. Rotterdam Racing  wil de ruim 500 vrijwilligers,  gemeente en de ambtenaren bedanken voor de facilitering en ondersteuning de afgelopen 10 jaar en verder iedereen bedanken die een positieve  bijdrage heeft geleverd om City Racing de afgelopen tien jaar te mogen en kunnen organiseren. Wordt vervolgt…….