Een historische en nog altijd populaire auto: de Citroën Traction Avant, wat eigenlijk niet meer betekent dan ‘Citroën met voorwielaandrijving’. Maar dat is wel precies dat wat deze auto speciaal maakte. Want niet eerder was er een auto in serie geproduceerd met voorwielaandrijving. In 1934 kwam de eerste Citroën Traction Avant uit de fabriek. Het ontwerp van constructeur André Lefèbvre (speciaal voor dit doel weggeplukt bij concurrent Renault) en de Italiaanse auto-ontwerper Flaminio Bertoni bleek een regelrechte hit. Tot 1957 zouden er in totaal 770.000 worden geproduceerd. En ook na de productie bleef de auto mega-populair. Zo populair dat er tot op de dag van vandaag nog steeds wereldwijd clubs bestaan die een groot aantal van deze oldtimers op de weg houden.

Een van die clubs is Traction Avant Nederland waarbij zo’n 1000 Nederlandse Traction-eigenaren zijn aangesloten. Deze club bestaat dit jaar exact 50 jaar een organiseert daarom een feestje dat maar liefst 4 dagen gaat duren.
Van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni (het Hemelvaartdag-weekend) staat alles rond Epe in het teken van deze bijzondere Franse auto.

CITROËN TRACTION AVANT 80 JAAR 2