Het Citroën Total-team heeft vandaag tijdens de FIA WTCC-races op de Slovakia Ring beslag gelegd op alle podiumplaatsen. In Race 1 was de top drie exact dezelfde als in de kwalificatie, met winst voor Yvan Muller, gevolgd door José María López en Sébastien Loeb. Na een flitsende start schreef de laatste Race 2 op zijn naam, vóór López en Muller. Halverwege het seizoen is José María López nog steeds de WK-leider, terwijl Citroën zijn voorsprong in het kampioenschap opnieuw verder heeft vergroot.

Toen de lichten in Race 1 uit gingen, haalde Yvan Muller het maximale uit zijn pole position. Hij bereikte als eerste de eerste bocht, gevolgd door Sébastien Loeb en José María López. Ma Qing Hua, die zich als zevende had gekwalificeerd, kwam als laatste weg van zijn plek op de startgrid. De Chinese coureur vocht zich direct een weg naar voren door het veld, maar staakte zijn strijd uiteindelijk vroegtijdig, om zijn coureurs de gelegenheid te bieden het euvel van zijn probleem voorafgaand aan Race 2 op te sporen.

 68- Yvan Muller - Citroen Total WTCC

Vooraan wist Yvan Muller een klein gaatje te slaan. Elf ronden lang slaagde Loeb er in op slechts een paar meter achter López te blijven, zonder overigens een kans te hebben de Argentijn in te halen. In die rangorde passeerde het drietal uiteindelijk de finishlijn, met voor Muller zijn vierde overwinning van het seizoen.

Kort daarna ging Race 2 van start. Ondanks de inspanningen van het team kampte Ma Qing Hua opnieuw met een koppelingsprobleem, waardoor hij wederom vroegtijdig uitviel. Loeb vertrok ondertussen als een kanonskogel vanaf de achtste plek en lag bij de eerste bocht al tweede. De negenvoudig WRC-kampioen werd op de hielen gezeten door José María López en het tweetal kreeg al snel gezelschap van teamgenoot Yvan Muller, die een weg langs Hugo Valente had gevonden. Loeb passeerde Tarquini bij het begin van de tweede ronde. Een ronde later deden Lopéz en Muller hetzelfde, waardoor er opnieuw drie Citroëns aan de leiding gingen. In de onderlinge verhoudingen veranderde er tot aan de vlag niets meer. Daarmee scoorde Sébastien Loeb zijn vierde WTCC-zege, na eerdere overwinningen in Termas de Río Hondo dit jaar en in Marrakech en op de Slovakia Ring in 2014.

Hiermee komt tevens een einde aan de eerste helft van het seizoen, met José María López fier aan de leiding, op 30 punten gevolgd door Yvan Muller en 61 punten vóór Sébastien Loeb. Ma Qing Hua is teruggevallen naar een zevende plek in het kampioenschap. De maximale puntenscore van dit weekend brengt Citroën op een totaal van 529, 163 punten meer dan de nummer twee.

AUTOMOBILE: SLOVAKIA RING - SLOVAKIA - WTCC-19/06/2015 TO 21/06/2015

AUTOMOBILE: SLOVAKIA RING - SLOVAKIA - WTCC-19/06/2015 TO 21/06/2015

Volgende stop: Paul Ricard
De FIA WTCC-teams krijgen geen tijd voor rust, omdat volgend weekend al de volgende ronde op het programma staat, op het circuit van Paul Ricard. Wanneer de Citroëns zijn geserviced vertrekken de trucks direct naar de Provence. Het zal geen verrassing zijn dat het Citroën Total-team op eigen bodem voor een maximaal resultaat gaat. Afgelopen jaar behaalden Yvan Muller en Sébastien Loeb een een-twee zege in de eerste race, terwijl José-María López in Race 2 een indrukwekkende prestatie neerzette door van de laatste plaats naar de overwinning te rijden.

RACE 1
1. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
2. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
4. Rob Huff (Lada Vesta WTCC)
5. Hugo Valente (Chevrolet RML Cruze TC1)
6. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)
7. Tom Chilton (Chevrolet RML Cruze TC1)
8. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
9. Tom Coronel (Chevrolet RML Cruze TC1)
10. Nestor Girolami (Honda Civic WTCC)
Snelste ronde: Yvan Muller (2:05.748)

RACE 2
1. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
2. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
4. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)
5. Hugo Valente (Chevrolet RML Cruze TC1)
6. Jaap van Lagen (Lada Vesta WTCC)
7. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)
8. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
9. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
10. Tom Coronel (Chevrolet RML Cruze TC1)
Snelste ronde: Sébastien Loeb (2:06.620)

Stand WK – Rijders
1. José-María López: 239 punten
2. Yvan Muller: 209 ptn
3. Sébastien Loeb: 178 ptn
4. Tiago Monteiro: 108 ptn
5. Gabriele Tarquini: 96 ptn
6. Norbert Michelisz: 86 ptn
7. Ma Qing Hua: 84 ptn
11. Mehdi Bennani: 40 ptn

Stand WK – Constructeurs
1. Citroën: 529 punten
2. Honda: 366 ptn
3. Lada: 157 ptn