Copyright William CROZES @ AUTOMOBILES CITROËN

Met de Citroën C5 Aircross wil Citroën het meest comfortabele alternatief voor de concurrentie in het C-SUV segment bieden. Het Citroën Advanced Comfort® programma stond centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwe SUV. Zo is de Citroën C5 Aircross standaard voorzien van het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC)  en optioneel uit te rusten met Advanced Comfort Seats, beiden exclusief verkrijgbaar bij Citroën. Een andere doelgroep van de nieuwe Citroën C5 Aircross zijn klanten uit het C-MPV segment. Citroën gebruikte de jarenlange ervaring met de C4 SpaceTourer om de praktische gebruiksmogelijkheden ook in deze auto toe te passen. Deze ervaring is terug te zien met de 2de zitrij met 3 individueel inklapbare, verschuifbare en verstelbare zitplaatsen van gelijke grootte en een voor dit segment ongekend grote bagageruimte van 580 tot 720 liter (afhankelijk van positie 2de zitrij).

Citroën C5 Aircross mikt op SUV en MPV segment 4

De Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross onderscheidt zich dankzij een hoog niveau van comfort, het originele design en de nieuwste technologieën:

DESIGN
De Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross is duidelijk herkenbaar als Citroën en kenmerkt zich door een origineel, elegant en modern design. Zijn hoge frontpartij, de expressieve lichtsignatuur voor en achter en de Airbumps® dragen daar allemaal aan bij. Daarnaast is de Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross te voorzien van vele personalisatiemogelijkheden voor zowel interieur als exterieur.

CITROËN ADVANCED COMFORT®
Citroën heeft van oudsher op het gebied van comfort een naam hoog te houden. Bij de ontwikkeling van de Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross stond het Citroën Advanced Comfort® programma centraal. Dat uit zich niet alleen in de toepassing van de unieke Progressive Hydraulic CushionsTM (PHC) en Advanced Comfort Seats, maar ook in bijvoorbeeld een geluidsisolatie die tot de top in het segment behoort, een licht en aangenaam interieur, praktische opbergvakken, veel ruimte en het gebruik van zachte en warme materialen. Allemaal zaken die bijdragen aan het comfort van bestuurder en passagiers.

TECHNOLOGIEËN
De Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross is te voorzien van de nieuwste technologieën. Zo zijn er 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitssystemen verkrijgbaar. Alle versies zijn standaard uitgerust met de unieke Progressive Hydraulic CushionsTM (PHC) maar ook met Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning System, Verkeersbordherkenning, een 8” capacitief touchscreen met Mirror Screen en DAB+ en de CITROËN Connect Box. Allemaal zaken die niet vanzelfsprekend standaard zijn in het segment. 

Daarnaast zijn optioneel innovaties als Highway Driver Assist, Trailer Stability Control en Actieve Cruise Control met Stop&Go functie leverbaar.

Citroën heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe SUV Citroën C5 Aircross. Deze comfortabele en fraai vormgegeven SUV, die is voorzien van de nieuwste technologieën, is beschikbaar vanaf €31.390 [incl. BTW/BPM, geldt voor Citroën C5 Aircross PureTech 130 S&S LIVE].