“ De 19_19 Concept is onze vernieuwende en technologische visie op mobiliteit in de toekomst, waarbij de basiselementen, die Citroën de afgelopen 100 jaar hebben gevormd, behouden blijven: een merk dat luistert naar zijn klanten en de mens altijd centraal plaatst, zoals de slogan  ‘Inspired by You’ uitdrukt. Design, creativiteit, comfort en innovatie zijn en blijven de kern van het DNA van Citroën. De 19_19 Concept is daar weer een fraai bewijs van.”
Linda Jackson, Algemeen Directeur Citroën

  • Na de in februari onthulde Ami One Concept – Citroëns visie op elektrisch rijden in de stad – wordt nu de 19_19 Concept gepresenteerd waarmee Citroën laat zien hoe het merk denkt over ultra-comfort en elektrisch rijden buiten de grenzen van de stad. Twee elektrische concept cars die antwoord bieden op de behoeften van klanten met steeds meer eisen aan in alle vrijheid kunnen rijden en reizen. 
  • De 19_19 Concept is wat je van Citroën kan verwachten: anders. De gestroomlijnde en technologische concept car breekt met iedere heersende norm en valt op door het op de luchtvaart geïnspireerde, spectaculaire, zwevende, transparante capsule design. 
  • Deze nieuwe concept car illustreert ultra-comfort voor de mobiliteit van morgen aan de hand van:
    • het ontwerp: het interieur is qua inrichting en materialen een heuse salon, waarin iedere inzittende in zijn eigen cocon een stoel heeft die het summum van comfort biedt;
    • de technologie: een 100% elektrische concept car met een bereik van 800 km, die het ‘vliegend tapijt-effect’ biedt door de ophanging met Progressive Hydraulic Cushions®gekoppeld aan een intelligent actief besturingssysteem, dat voorzien is van technologieën voor autonoom rijden en een proactieve Personal Assistant die spontaan reageert op iedere inzittende waardoor deze een totaal nieuwe rijervaring krijgt.
  • 19_19 Concept beleeft zijn wereldpremière op de VivaTech in Parijs op 16 mei 2019.

Ter gelegenheid van 100 jaar lef en creativiteit ten dienste van bewegingsvrijheid wilde Citroën met iets spectaculairs komen, een echte UFO in de autosector. Een disruptief manifest dat nieuwe standaarden zet en een beeld schetst van een visie op mobiliteit die bewust onconventioneel, verkennend en onbegrensd is. De voor een auto ongekende proporties van de 19­_ 19 Concept zijn geïnspireerd op de wereld van de luchtvaart en de binnenhuisarchitectuur. Deze concept car is herkenbaar aan zijn gestroomlijnde en zuivere vormen en de bijzondere technologische details.

CITROËN 19_19 CONCEPT, REIZEN IN Ë-COMFORT MODUS 2

Door van het interieur een rijdende salon te maken verlegt de 19_19 Concept de grenzen van het Citroën Advanced Comfort®  programma  verder. Deze concept car is voorzien van Progressive Hydraulic Cushions®gekoppeld aan een intelligent actief besturingssysteem en het unieke ontwerp is gebaseerd op de binnenhuisarchitectuur met losse stoelen die de nieuwe visie op comfort verbeelden. De 19_19 Concept toont zich bovendien innovatief en toekomstgericht met zijn technologie voor autonoom rijden, die de bestuurder de mogelijkheid biedt om het besturen geheel over te laten aan de auto. Er wordt ruim gebruik gemaakt van  kunstmatige intelligentie voor bijvoorbeeld de Personal Assistantin het instrumentenpaneel, die de controle over het rijden overneemt als de auto zelfstandig rijdt en die interageert met de inzittenden via een proactief en voorspellend systeem dat de behoefte van ieder van hen anticipeert. 

Met zijn 100% elektrische aandrijflijnis de 19_19 Concept milieuvriendelijk, biedt hij meer comfort in de auto vanwege de afwezigheid van geluiden en trillingen en bewijst hij met een bereik van 800 km dat ook lange ritten elektrisch kunnen worden afgelegd. Deze concept car werd bedacht om rijden nog zorgelozer en relaxter te maken en wordt dan ook via inductie opgeladen, stilstaand of rijdend als de infrastructuur dit toelaat.

19_19 Concept staat voor het nieuwe lange reizen. Een moderne benadering van design en technologie voor een nieuwe rijervaring die een ‘mentale detox’ moet stimuleren. Zo wordt reizen weer wat het hoort te zijn: momenten van ontspanning, rust en plezier. 

19_19 Concept is het ultieme antwoord van Citroën op het rijden en reizen van morgen, geïnspireerd op het verlangen naar vrije en inspirerende mobiliteit.

“Na 100 jaar zet Citroën voor de toekomst nog steeds in op twee basiskenmerken die al die tijd het succes van het gamma hebben bepaald:  de gedurfde stijl en het comfort van de 21eeeuw – Advanced Comfort voor met name de 4 zitplaatsen die elk hun eigen sfeer hebben, een 100% elektrische  aandrijving, een Personal Assistant en technologieën voor autonoom rijden. “
Xavier Peugeot, Directeur Product Citroën