Een-twee-drie met compleet nieuwe Peugeot 208 GTi in SP2T-klasse. De Nederlandse coureur Christiaan Frankenhout heeft gisteren tijdens de 41e editie van de 24 Uren van de Nürburgring een klinkende klasse-overwinning geboekt met de 208 GTi Peugeot Sport. In de SP2T-klasse noteerde Peugeot een regelrechte een-twee-drie zege, wat de dominantie en betrouwbaarheid onderstreepte van de compleet nieuwe 208 GTi Peugeot Sport, die in de Groene Hel zijn officiële racedebuut beleefde.
Christiaan Frankenhout boekt klasse-overwinning 4
Samen met teamgenoten Vincent Radermecker, Johnny Niederhauser en Giacomo Ricci reed Frankenhout de 300 pk sterke 208 GTi Peugeot Sport met startnummer 216 zonder noemenswaardige problemen naar een overtuigende overwinning in de SP2T-klasse voor auto’s met een cilinderinhoud tot 1.600cc en een 32e plaats algemeen. De andere twee Peugeot’s eindigden als 40ste en 48ste in het algemeen klassement. Een uitstekend resultaat voor de compleet nieuwe auto, zeker gezien de beperkte voorbereidingsmogelijkheden. “Het weer zorgde er de afgelopen tijd voor dat er nauwelijks gelegenheid was om met de auto te testen,” verklaarde Frankenhout na afloop van de 24-uurs race, die vanwege het weer negen uur lang werd stilgelegd. “Uiteindelijk heb ik in aanloop naar het raceweekend maar zes rondjes met de 208 GTi Peugeot Sport op de Nordschleife gereden. Maar dat bleek voldoende om volop vertrouwen in de auto te krijgen, die de race overigens zonder noemenswaardige technische problemen heeft volbracht.”

Peugeot Sport bracht afgelopen weekend drie 208 GTi’s aan de start van de 24 Uren van de Nürburgring en tijdens het eerste officiële optreden legde de Franse constructeur direct beslag op de plaatsen 1, 2 en 3 in de SP2T-klasse. De 208 GTi Peugeot Sport is na de 208 T16 Pikes Peak, de 208 T16 en de 208 R2 de vierde autosportuitvoering van de 208 en werd voor deze gelegenheid voorzien van een sequentieel geschakelde, 300 pk sterke 1.6 turbo benzinekrachtbron.

Christiaan Frankenhout boekt klasse-overwinning 5
Christiaan Frankenhout boekt klasse-overwinning 6