Het geavanceerde instrumentarium in de Corvette Stingray biedt de mogelijkheid 69 individuele velden aan informatie te raadplegen, variërend van een interactieve prestatietimer tot aan een scherm voor een te hoge bandentemperatuur. De heldere, duidelijke instrumentariumfuncties maken deze informatie eenvoudig toegankelijk via drie instelbare standen die de informatie qua prioriteit afstemmen op het gebruik van de Corvette Stingray tijdens woon-werkverkeer, weekendjes weg en circuitevents.

Het acht inch LCD-scherm in het midden van het instrumentarium wordt geflankeerd door drie analoge klokken voor de snelheid, het brandstofniveau en de koelwatertemperatuur, en is via de Driver Mode Selector-knop in te stellen, in sport-, toer- en circuitstanden. Elk thema voorziet in bijpassende rijeigenschappen en kan verder geconfigureerd worden via applicaties uit de ‘app tray’.

“De nieuwe Corvette Stingray vertrouwt op vele geavanceerde technologieën, dus voor ons lag de uitdaging er in ervoor te zorgen dat die technologieën voor de bestuurder eenvoudig in de rij-instellingen te vinden zijn,” verklaart Jason Stewart, General Motors Interaction Designer.

“De ‘Tour’ stand legt meer nadruk op multimedia en infotainment; het ‘Sport’ thema benadrukt de sportieve prestatiefuncties via bijvoorbeeld een duidelijke schakelindicator en een grote ronde toerenteller; in de ‘Track’ stand heeft het instrumentarium een racy lay-out met een lineaire toerenteller, schakellichten die zijn geïnspireerd op die van Corvette Racing en permanente displays voor het klokken van rondetijden,” vervolgt Stewart. “Elk van deze drie thema’s kan ook naar wens worden geconfigureerd zodat de bestuurder in de Stingray zijn eigen voorkeuren kan instellen.”

Chevrolete Corvette Stingray 3

Als voorbeeld volgen tien configureerbare displays die aangeven wat de mogelijkheden van de Stingray zijn:

1.   Tour thema – wordt weergegeven wanneer de Stingray in de Weather-, Eco- of Tour-stand staat. Dit is het modernste scherm, met essentiële voertuiginformatie die bestuurders nodig hebben voor woon-werkverkeer of lange trips, met alle belangrijke functies en multimediaschermen.

2.   Sport thema – wordt weergegeven wanneer de Stingray in de Sport-stand staat. Deze stand is ontworpen om de klassieke sportwagensfeer te creëren, met een enkele, ronde toerenteller die het instrumentarium domineert.

3.   Track thema – geïnspireerd op het instrumentarium van de Corvette Racing C6.R. Dit scherm geeft prioriteit aan informatie die belangrijk is voor succesvolle circuitprestaties. Met ondermeer een toerenteller in ‘hockey stick’ stijl, een prominente schakelindicator en schakellichten.

4.   Instelbare rode lijn – in alle standen is de rode lijn voor het gewenste maximum toerental instelbaar, tot zelfs 3.500 tpm wanneer de motor koud is.

5.   ‘Halo’ toerenteller – De Sport-stand voorziet in een ring rond de toerenteller die van geel via oranje naar rood oplicht naarmate het motortoerental stijgt.

6.   Schakellichten – In de Track-stand toont de Stingray schakellichten die zijn gebaseerd op die in de C6.R. Ze lichten van buiten naar binnen toe op, veranderen in kleur van groen via geel naar blauw en knipperen bij de rode lijn waarmee ze gemakkelijk zichtbaar de schakelmomenten op hoge snelheden aangeven.

7.   Frictiebubbel/bochtkrachten – de frictiebubbel geeft G-krachten in lengterichting en dwarskrachten weer en biedt bestuurders de mogelijkheid om te aanschouwen wanneer ze de grenzen van de Stingray naderen.

8.   Bandentemperatuurmeter – werkt via het bandenspanningcontrolesysteem. Dit gepatenteerde systeem informeert de bestuurder over het opwarmen van de banden van koud naar warm tot heet, waarbij die laatste de optimale temperatuur is voor maximale grip en circuitprestaties.

9.   Acceleratiemeter – de interactieve timer maakt het instellen van start/einde snelheden mogelijk, waardoor de bestuurder iedere willekeurige acceleratierun kan meten.

10. Lap timer – toont de huidige, vorige en beste rondetijd, waarmee de bestuurder zijn constantheid kan meten bij het rondden van een circuit.

De Corvette Stingray coupé arriveert eind 2013 bij geselecteerde Corvette-dealers in Europa.

Chevrolete Corvette Stingray 4