Ten opzichte van de in 2006 gelanceerde concept car, als voorbode op de vijfde generatie Camaro, is deze 2014-versie op tal van gebieden aanzienlijk gerestyled. Uiterlijk heeft de nieuwe Chevrolet Camaro een aangescherpt design gekregen waarin high-performance aerodynamica is geïntegreerd, voor een nog efficiëntere koeling en een grotere stabiliteit bij hoge snelheden.

De stijlvernieuwingen bezorgen de Camaro tegelijkertijd een meer eigentijdse uitstraling. Aan de voorzijde heeft hij een bredere onderste grille gekregen en een smallere bovenste inlaat. De functionele ventilatieopeningen in de motorkap zorgen er voor dat de hitte van de motor wordt afgevoerd en dat de aerodynamische opwaartse druk verder wordt beperkt. Aan de achterkant voltooien een nieuw ontworpen achterklep, horizontale lichtunits en een vernieuwde diffuser de restyling.

De 6.2-liter V8-motor van de Camaro levert 298 kW (405 pk) en beschikt over een automatische zesversnellingsbak met TAP-shift functie.

Remote keyless entry is standaard. De Chevrolet MyLink connected radio-technologie wordt eveneens standaard geleverd, in combinatie met een 7 inch touchscreen, een achteruitrijcamera en stemherkenning die de bestuurder samen met het nieuwe kleuren heads-up display helpt om de ogen op de weg en de handen op het stuur te houden. Een navigatiesysteem met Europese wegenkaart is als optie leverbaar.

Verder is de coupéversie van de nieuwe Camaro optioneel te voorzien van met leer afgewerkte, elektrisch verstelbare Recaro kuipstoelen voorin.

De vernieuwde Chevrolet Camaro muscle car wordt in de tweede helft van 2013 in Nederland leverbaar, met een vanafprijs van € 104.995,- voor de Coupé en € 109.995,- voor de Convertible. Nederlandse kopers kunnen de levering van hun nieuwe Camaro vanaf november 2013 tegemoet zien.

CHEVROLET CAMARO EVO-5 4

CHEVROLET CAMARO EVO-5 5

CHEVROLET CAMARO EVO-5 6