De groeiende populariteit van Cadillac wereldwijd heeft dit jaar een extra dimensie gekregen door de introductie van de geavanceerde, strakgelijnde Cadillac CTS sedan. Cadillac-importeur Nefkens uit Amersfoort verwacht nog dit jaar de eerste exemplaren in ons land. De CTS kenmerkt zich door aansprekende topprestaties, een zeer hoog luxeniveau en onderscheidende technologie. Daarnaast is de vormgeving helemaal van deze tijd; modern, strak en eigentijds.

De nieuwste CTS is gebaseerd op de high-performance achterwiel aangedreven structuur van de veelgeprezen ATS sportsedan die garant staat voor een optimale wegligging en is afgestemd op het Europese wegennet. Een reeks krachtige motoren waaronder de volledig nieuwe Cadillac Twin-Turbo motor met automatische achtversnellingsbak zorgt voor superieure prestaties van de Cadillac CTS.

“De nieuwe Cadillac CTS sedan biedt een fantastisch design, uitstekende prestaties en een geavanceerde technologie,” zegt Adriaan de Vries, importeur van Cadillac in Nederland. “De CTS kan de strijd met iedere concurrent aan en is een uitstekend alternatief voor mensen die zich met hun auto willen onderscheiden. Nu Cadillac wereldwijd groeit, gestoeld op een vernieuwd en aantrekkelijk modelprogramma, brengt de nieuwe CTS het merk op een nog hoger niveau.”

Hoewel de lengte en de wielbasis zijn toegenomen, heeft de volledig nieuwe CTS sedan een lager gewicht dan het voorgaande model. Lichtgewicht onderdelen zoals de aluminium deurstructuren dragen bij aan het lagere gewicht en de bijna ideale 50/50 gewichtsbalans. En voor de eerste keer heeft de CTS standaard op alle modellen Magnetic Ride Control, Cadillac’s real-time veersysteem. De CTS heeft de typische, eigentijdse vormgeving van Cadillac, met de fraaie grille en verticale verlichtingselementen, waaronder de LED dagrij verlichting. Voor het interieur zijn er acht verschillende interieur opties, ieder afgewerkt met echt hout, koolstofvezel of aluminium.

Prestaties van de CTS
De CTS heeft een atmosferische 3.6-liter V6 met 321 pk, gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak bij de achterwiel aangedreven modellen (of automatische zesbak en all-wheel aandrijving; en een 2.0-liter turbomotor met circa 272 pk, gekoppeld aan een automatische zesbak). De Cadillac Twin-Turbo heeft 313 kW (420 SAE pk) en een koppel van 583 Nm. De CTS sedan sprint in minder dan 5 seconden naar de 100 km/u. De CTS Vsport heeft 18-inch lichtmetalen wielen, een kortere stuuroverbrenging, Brembo-schijfremmen met aluminium remklauwen en high-performance remvoeringen, heavy-duty koeling en elektronisch limited-slip differentieel.

De CTS beschikt over CUE, Cadillac’s infotainment systeem dat gebruik maakt van dezelfde technologie als waarmee smartphones en tablets worden bediend. Een acht-inch, high-resolution kleuren touch screen stelt gebruikers in staat om te swipen en iconen te verslepen. Bluetooth-connectiviteit met natuurlijke spraakherkenning is standaard bij CUE, evenals aansluitingen voor USB en SD-kaarten. Een 12,3-inch high-resolution configureerbaar LCD-display in het instrumentenpaneel completeert het CUE-display en ondersteunt de actieve-veiligheidvoorzieningen.

De nieuwe CTS sedan beschikt over Front & Rear Automatic Braking, dat vertrouwt op korte-afstandsradar technologie en ultrasonische sensoren, en dat de bestuurder helpt aanrijdingen te voorkomen bij het rijden in druk verkeer.

Tot het Driver Awareness Package behoort Cadillac’s gepatenteerde Safety Alert Seat-technologie. Het maakt gebruik van trillingen in de stoel van de bestuurder om hem of haar te waarschuwen voor een mogelijke aanrijding of voor auto’s die zich in de dode hoek van het gezichtsveld bevinden. De stoel trilt aan de linker- of rechterkant, of aan allebei de kanten tegelijk, afhankelijk van de richting van het gevaar.

Cadillac CTS 5

Cadillac CTS 6

Cadillac CTS 7

Cadillac CTS 8