De Cadillac ATS Coupe en de nieuwe Escalade SUV, die eerder op respectievelijk de autoshows van New York en Detroit voor het eerst aan de wereld werden gepresenteerd, zijn slechts enkele weken verwijderd van hun Europese primeur. In Genève toont Cadillac tevens de Elmiraj conceptauto voor het eerst in Zwitserland, evenals de ELR premium coupé, de eerste Cadillac metExtended Range Electric Vehicle-technologie.

“De Cadillac ATS Coupe en de nieuwe Escalade bieden een keur aan nieuwe features, variërend van nieuwe motoren en verbeterde veiligheids- en infotainmentoplossingen tot aan een doelmatig elegant design,” aldus Adriaan de Vries, Directeur van Cadillac Nederland. “We zijn vol vertrouwen dat beide modellen een opvallend stempel zullen gaan drukken op hun respectievelijke segmenten.”

Cadillac ATS Coupe 7

ATS Coupe staat borg voor buitengewoon rijplezier
De ATS Coupe staat op dezelfde 2.775mm wielbasis, maar heeft ten opzichte van de sedan een breder wielspoor voor en achter, standaard 18 inch wielen en een geheel eigen koetswerk. Het dak, de deuren, de achterste spatborden en het kofferdeksel zijn exclusief voorbehouden aan de coupé, evenals de voorzijde en de voorspatborden. De ATS Coupe is tevens het allereerste productiemodel van Cadillac dat het nieuwe merkembleem draagt.

De Europese verkoop van Cadillac’s meest compacte premiumcoupé ooit start in de herfst van 2014, waarbij kopers de keuze hebben uit achterwielaandrijving of all-wheel-drive, in beide gevallen in combinatie met een 2.0-liter viercilinder turbomotor.

De sterke lichtgewicht structuur en vermogen-gewichtverhouding plaatsen de ATS Coupe in de top van zijn segment en bezorgen hem indrukwekkende prestaties en een zuinig verbruik. Het vermogen is afkomstig van een 203 kW (276 pk) sterke 2.0-liter turbo benzinemotor die ten opzichte van de krachtbron in de ATS sportsedan is opgewaardeerd en bijna 14 procent meer koppel levert.

Belangrijke elementen die bijdragen aan het responsieve rijkarakter van de ATS Coupe zijn onder andere een bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling, een laag zwaartepunt, verfijnde ophangingen en Cadillac’s Magnetic Ride Controle realtime dempingsysteem.

De ATS Coupe is uitgerust met het CUE infotainmentsysteem. CUE is opgetrokken rondom een acht inch LCD multi-touch aanraakscherm en is ontworpen om de rijervaring verder te verbeteren en bij te dragen aan de steeds verder ‘verbonden’ levensstijlen van kopers.

Radicaal nieuw design voor Escalade
De vierde-generatie Escalade heeft een compleet nieuw, gedurfd design gekregen, maar is desondanks direct als Escalade herkenbaar. Hij vestigt nieuwe normen op het gebied van met de hand vervaardigde details en technologie. De nieuwe Escalade wordt eind 2014 in Europa leverbaar en zal voor het eerst in Europa ook te bestellen zijn in een verlengde (ELV) uitvoering.

Cadillac’s SUV vlaggenschip wordt in Europa uitsluitend met 4WD-aandrijving leverbaar en is voorzien van een nieuwe 6.2-liter V8 motor die zowel krachtiger als zuiniger is dan zijn voorganger. De Escalade vertrouwt standaard op Magnetic Ride Control, ’s werelds snelst reagerende ophangingsysteem.

Elmiraj Concept dwingt respect af
De Elmiraj Concept laat zien hoe Cadillac kijkt naar prestaties en luxe voor de volgende generatie automobilisten. Hij vormt een vervolg op Cadillac’s design- en prestatiefilosofie en versterkt de toewijding van de onderneming op het gebied van lichtgewicht, dynamische auto’s.

Met een lengte van 521cm is de vierzitter nadrukkelijk aanwezig en dwingt hij respect af. De Elmiraj draagt de nieuwe uitvoering van Cadillac’s merkembleem, waarin de nadruk nog meer ligt op de ‘crest’ en waarin de evolutie van Cadillac’s Art & Science filosofie tot uiting komt. De Elmiraj wordt aangedreven door een 4.5-liter bi-turbo V8 met een geschat vermogen van 500 pk.

Het instrumentarium van de auto voorziet in een analoge, transparante snelheidsmeter en toerenteller. Een breed hoge-resolutie scherm, waarop informatie en beelden van de aan de voorzijde gemonteerde camera worden geprojecteerd, bevindt zich direct achter de analoge instrumenten.

Cadillac ATS Coupe 8